ONLINE BRANDS SLUTFÖR FÖRVÄRVET AV E-HANDELSBOLAGET BREAD & BOXERS

Pressmeddelande

ONLINE BRANDS SLUTFÖR FÖRVÄRVET AV E-HANDELSBOLAGET BREAD & BOXERS

Online Brands Nordic AB (publ) (”Online Brands” eller ”Bolaget”) har idag slutfört det tidigare kommunicerade förvärvet av samtliga aktier i Bread & Boxers AB (”Bread & Boxers”) från Alexander Palmgren, Henrik Lindahl och Henrik Lundqvist.

Som tidigare kommunicerats uppgår den initiala köpeskillingen till 57,5 MSEK på skuld- och kassafri basis, varav 40 MSEK har erlagts kontant från befintlig kassa, och 17,5 MSEK genom betalning med revers som omedelbart har kvittats mot 607 638 aktier i Online Brands. Mot bakgrund av detta har styrelsen idag, med stöd av bemyndigande, beslutat om en kvittningsemission om 607 638 aktier riktad till säljarna av Bread & Boxers. Teckningskursen i emissionen uppgick till 28,80 SEK per aktie och har fastställts genom förhandling på armlängds avstånd med säljarna och bedöms av styrelsen i Online Brands vara marknadsmässig.

Säljarna till Bread & Boxers har i samband med transaktionen åtagit sig att inte utan Online Brands tillåtelse avyttra de tecknade aktierna under en period om 12 månader från dagens datum.

Det registrerade aktiekapitalet i Online Brands kommer efter registrering av ovan kvittningsemission innebära att aktiekapitalet ökar från 97 192 376,69 SEK till cirka 100 240 876,15 SEK och antalet aktier ökar från 19 372 738 aktier till 19 980 376 aktier. Med beaktande av tidigare kommunicerade kvittningsemissioner som ännu inte genomförts innebär kvittningsemissionen till säljarna av Bread & Boxers att antalet utestående aktier ökar från 19 803 772 till 20 411 410 aktier och aktiekapitalet ökar från cirka 99 354 859,81 SEK till cirka 102 403 359,27 SEK, vilket motsvarar en total utspädning om cirka 3 %.

Rådgivare

Cirio Advokatbyrå agerar legal rådgivare till Online Brands i samband med förvärvet.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
David Rönnberg, styrelseordförande i Online Brands Nordic AB
+46 (0)708 96 65 52
Denna information lämnades för offentliggörande den 2022-01-14, 16.45 CET.
Om Online Brands Nordic AB
Online Brands förvärvar, äger, och utvecklar e-handelsbolag i Norden. Online Brands driver online-butiken Trendcarpet som är en av Europas ledande återförsäljare av mattor. Bolaget är verksamt i 15 olika länder och riktar sig främst till privatmarknaden. Basen för verksamheten är i Göteborg. Inom koncernen ryms även en internationell e-handel för hattar under varumärket Hatshop samt juvelerarbutiken John Victorin i Varberg AB. Online Brands aktie handlas på Nasdaq First North Growth Market under tickerkoden OBAB. Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB, tel 08-503 01 550, e-post: info@mangold.se

Bifogade filer

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Online Brands Nordic

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Online Brands Nordic