Online Brands Nordic aktie | OBAB | Aktiekurs, analyser & nyheter
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Online Brands Nordic aktie • OBAB • Aktiekurs

🤍  Bevaka
Om aktien
NamnOnline Brands Nordic
StatusNoterad
TickerOBAB
ListaFirst North
LandSverige
SektorSällanköpsvaror
BranschAccessoarer
UtdelningNej
Första handelsdag16 Apr 2007
Nästa rapport15 May
Antal ägare Avanza1,219 st
Antal ägare Nordnet321 st
Ägare hos nätmäklarna
Om bolaget
Online Brands Nordic bedriver e-handelsförsäljning av kläder för kvinnor. Koncernen består idag av moderbolaget Online Brands Nordic samt de helägda dotterbolagen Hedbergs Guld & Silver AB, Juvelerare Eric G Andersson AB samt Juvelerare John Victorin i Varberg AB. Sortimentet inom koncernen består således av både kläder och smycken. Störst marknad innehas på den nordiska marknaden. Online Brands Nordic har sitt huvudkontor i Dalsjöfors.
Dölj beskrivning ▲

Köpa Online Brands Nordic

Analysera Online Brands Nordic

Handla Online Brands Nordic

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Start
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Podcasts
PM
Blankning
Analyser

Nyheter om Online Brands Nordic

Oj, här var det tomt just nu.

Visa fler

Tekniska signaler Online Brands Nordic

Bolag i samma branch som Online Brands Nordic

Pandora tillverkar smycken. Bolaget utvecklar, tillverkar, marknadsför och säljer handgjorda smycken under olika kollektioner och varumärken.

Synsam är verksamma inom optisk detaljhandel. Bolagets butiker erbjuder legitimerade optiker som tillvaratar kunders ögonhälsa, tillhandahåller personifierade glasögon och kontaktlinser samt erbjuder livsstilspaket för glasögonabonnemang.

Purefun är en koncern med fokus på e-handel med sällanköpsvaror i Norden.

USWE Sports tillverkar ryggsäckar. Bolaget utvecklar och designar förpackningar och ryggsäckar som är specialiserade för att hantera rörelser och skakningar som sker vid olika sportaktiviteter, till exempel vid cykling, motorsporter, löpning samt för vintersporter som längdskidåkning och utförsåknin...

Partytajm International bedriver verksamhet inom e-handel riktat mot detaljhandeln.

Venue Retail Group är en modekoncern som idag bedriver försäljning av accessoarer, resetillbehör och skor på den nordiska marknaden.

FAQ - Vanliga frågor och svar om Online Brands Nordic

Ska man investera i Online Brands Nordic aktie?

Som alltid när det kommer till investeringar finns det inget givet rätt eller fel, utan det beror helt på vad du är för typ av investerare, om du investerar på lång sikt eller handlar aktivt (trading), vad du har för risktolerans osv. På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att köpa aktier i Online Brands Nordic en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget, följa nyhetsflödet samt tipsa om aktörer som vi själva gillar för att fortsätta analysera och handla aktier i Online Brands Nordic.

Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!

Har Online Brands Nordic utdelning och direktavkastning?

Nej, Online Brands Nordic har ingen utdelning.

Utdelningen är en del av företagets vinst som delas ut till dess aktieägare i form av pengar eller ibland även som ytterligare aktier. Det är ett sätt för företaget att dela sin vinst med aktieägarna som ett incitament för att äga deras aktier. Utdelningar är vanligtvis betalda regelbundet, vanligtvis varje kvartal eller årligen.

När kommer Online Brands Nordic rapport

Nästa rapport i bolaget kommer: 2024-05-15.

Det är altså 28 dagar kvar till nästa rapport i Online Brands Nordic.

En kvartalsrapport är en finansiell rapport som ett börsnoterat bolag offentliggör varje kvartal, det vill säga fyra gånger om året. Syftet med en kvartalsrapport är att ge aktieägare, investerare och allmänheten en insikt i företagets ekonomiska prestation under den senaste kvartalsperioden.

Online Brands Nordic senaste rapport

Länk till senaste rapporten från Online Brands Nordic: ONLINE BRANDS NORDIC AB Q3 2023 (231116) - Online Brands Nordic AB delårsrapport juli - september 2023

Liknande bolag som Online Brands Nordic

Många som är intresserade av Online Brands Nordic titar ofta på andra bolag i samma branch, Accessoarer. Några av de mest populära bolagen är Pandora från Danmark, Synsam från Sverige och Purefun från Sverige

Online Brands Nordic forum

Var kan jag diskutera Online Brands Nordic och andra aktier jag följer? Sociala nätverk så som Facebook och Twitter är kända för att vara hubbar för aktiediskussioner. Men även handelsplatser så som Avanza och Nordnet har sina egna forum där användare kan diskutera aktier, investeringsstrategier och marknadsnyheter.

Ett vanligt forum för aktier och aktiediskussion är Twitter. Där är det vanligt att man "taggar" bolag man nämner genom att använda ticker och ett dollartecken ($) först. Exempel på diskussioner som rör Online Brands Nordic: Online Brands Nordic forum.

När du har hittat ett aktieforum för Online Brands Nordic som intresserar dig, är det viktigt att vara försiktig med informationen du delar och att göra din egen efterforskning. Inte all information på dessa forum är nödvändigtvis korrekt eller pålitlig, så det är klokt att vara skeptisk och kritisk. Diskussionsforum kan dock vara användbara för att utbyta åsikter och idéer med andra investerare och få insikt i marknaden.

Så här gör du om du vill köpa aktier i Online Brands Nordic via Avanza

I detta exempel belyser vi Avanza, en ledande nätmäklare som vi på Börskollen själva använder, men processen ser likartad ut för andra alternativ. Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Att öppna ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du anger ditt personnummer och genomför en kundkännedom med hjälp av BankID.

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

När du gått igenom det första steget är det dags att välja den typ av konto där du vill köpa och förvara dina aktier. Ett Investeringssparkonto (ISK) är oftast att rekommendera framför en vanlig aktiedepå, detta då det ger dig en lägre beskattning och är smidigare vid deklaration. Du kan öppna ett ISK hos Avanza när du har loggat in på ditt konto.

Läs mer och öppna ISK hos Avanza

OBS! Om du har tänkt att handla mycket med utländska aktier kan istället en Kapitalförsäkring (KF) vara att föredra. Beskattning och deklaration är även här smidig och påminner om den för ISK.

Läs mer och öppna KF hos Avanza

Steg 3: Sök efter Online Brands Nordic

När du sedan börjar bli redo att köpa dina första aktier kan du enkelt och smidigt söka fram aktien via sökfältet (övre högre hörnet). På aktiesidan finner du även mer information om aktien/bolaget.

Steg 4: Köp aktier i Online Brands Nordic

När du väl har tagit dig så här långt återstår bara att ta en beslut om du vill köpa aktien eller ej. Om du beslutar dig för att det är en bra aktie att köpa, klickar du bara på den blåa köpknappen och anger vilket belopp du vill investera (eller väljer hur många aktier). Säkerställ att allt ser rätt ut (samt se de avgifter som är förenade med köpet) och sedan är det bara att genomföra köpet. Nu har du köpt dina första aktier i Online Brands Nordic!

STÄNG X
Handla aktier i Online Brands Nordic
Vunnit “Sveriges nöjdaste sparare” 14 år i rad
Brett utbud av aktier, fonder och derivat
Bli kund helt gratis – enkel och smidig plattform
Erbjudande: Handla aktier/fonder gratis upp till 50 000 kr

Går Online Brands Nordic aktie att handla på börsen?

Ja, Online Brands Nordic är börsnoterade i Sverige, vilket innebär att deras aktier går att handla på börsen. Här kan du se aktuell aktiekurs för Online Brands Nordic.

Vad har hänt med Online Brands Nordic aktien?

Här är den senaste nyheten där Online Brands Nordic nämns: Morgonkollen 22 februari - Aktuella händelser du bör ha koll på.

Här är tre nyheter till som kan förklara vad som hänt med Online Brands Nordic aktien:

Man kan inte alltid härleda en kursreaktion i en aktie till nyheter. Även om nyheter och händelser ofta har en påverkan på en akties pris, finns det flera faktorer och komplexiteter som kan påverka aktiemarknaden. Men i vissa fall kan det ge dig en ledtråd till vad som hänt.

Varför sjunker Online Brands Nordic aktien - är den övervärderad?

Online Brands Nordic kan sjunka i pris av olika skäl, och det är viktigt att förstå att aktiemarknaden är komplex och påverkas av många faktorer. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan sjunka i pris är: Negativa nyheter, branschspecifika händelser, ändrat investerarsentiment eller vinsthemtagning m.fl.

Varför stiger Online Brands Nordic aktien - är den undervärderad?

Online Brands Nordic kan stiga i pris av olika skäl, och det beror ofta på positiva faktorer och förväntningar från investerare. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan stiga i pris är: Positiva nyheter, ökad efterfrågan, generell marktillväxt eller utdelningar och återköp av aktier m.fl.

Var kan jag investera i Online Brands Nordic aktie?

Det finns en uppsjö av olika alternativ, men vi rekommenderar generellt Sveriges ledande nätmäklare Avanza (som Börskollen själva använder) alternativt Nordnet för den som vill börja handla med aktier i Online Brands Nordic. Hos dessa nätmäklare kan du även se Online Brands Nordic aktiekurs samt hitta ytterligare bra information om bolaget/aktien, som exempelvis omsättning, P/E-tal eller utdelning (och även Avanza forum för diskussion med andra).

Läs mer: Om du är ny till aktiehandel tipsar vi om vår stora guide Aktier för nybörjare.

Om du istället är intresserad av att börja handla mer aktivt med aktien (trading) finns det istället så kallade tradingmäklare som är mer specialiserade på denna typ av aktiehandel. Här kan vi istället tipsa om IG* – välkänt och världsledande inom just trading!

*74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Hur kan jag lära mig mer och analysera Online Brands Nordic?

Du finner väldigt mycket information på denna sida samt även hos nätmäklarna som vi tipsade om ovan. Om du vill analysera bolaget/aktien Online Brands Nordic på en djupare nivå kan vi också tipsa om de ledande analystjänsterna TradingView och Börsdata (tjänster som vi på Börskollen själva använder dagligen). Här finner du lång historik för såväl aktuell aktiekurs som olika nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal, utdelning etc och kan göra mer avancerad teknisk och fundamental analys för att komma fram till om du vill köpa aktien eller inte.