Därför väljer förvaltaren sol framför vind | EFN Marknad 16 september
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Video

Därför väljer förvaltaren sol framför vind | EFN Marknad 16 september

Energi har blivit en bristvara i Europa.

Hur ska man tänka då som investerare? Det fokuserar EFN Marknad på när Patric Lindqvist, fondförvaltare på Handelsbanken, gästar studion. Kärnkraft har nyligen blivit omklassat av EU som ett hållbart alternativ. Patric Lindqvist tror inte att detta äri negativt för sol- och vindkraftsbolag? Över tid kan inte kärnkraft bli ekonomiskt konkurrenskraftigt. Ur det korta perspektivet däremot kan det vara en lönsam övergångslösning. I valet mellan att investera i sol eller vind har Lindqvist under året viktat över mot sol.

Det upplevs inte av allmänheten lika invasivt som vindkraft. “Alla gillar vindkraft men ingen gillar vindkraftverk”, säger Patric Lindqvist. Programmet spelades in fredag 9 september. Programledare: Michaela Berglund ______________________________ Gillar du videon? Prenumerera på EFN på YouTube: https://www.youtube.com/efnekonomikanalen?sub_confirmation=1 Besök gärna http://www.efn.se för mer av vårt innehåll. Twitter: https://twitter.com/efntv och https://twitter.com/efnmarknad Facebook: https://www.facebook.com/EFNTV Instagram: https://www.instagram.com/efnekonomikoll/ och https://www.instagram.com/efnaktiekoll/ Linkedin: https://www.linkedin.com/company/efn/.

Videon i sin helhet
Denna källa tillämpar ofta läsvägg för sina artiklar
Se hela klippet

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Handelsbanken

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Handelsbanken

Mest sedda

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.