Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Video

Hexatronics tre fokusområden framöver | EFN Marknad 8 juni

Hexatronic levererar passiva komponenter till fiberoptiska nät.

De tre största tillväxtmarknaderna just nu är USA, Storbritannien och Tyskland. Konkurrensen är stor, men bolagets vd Henrik Larsson Lyon menar att man ändå har en fördel i sin affär. ”Vi säljer hela systemet och vi jobbar med små och mellanstora kunder”, säger han. Larsson Lyon menar vidare att utbyggnaden av fibernätet på dessa marknader kommer att ta minst 10 år. Inom den tidsramen har Hexatronic valt att lägga fokus på fiberoptiska lösningar för tre olika områden; wireless-sektorn, tuffa miljöer och datacenter. På den amerikanska marknaden har 5G-nätet utvecklats, främst i städerna.

Trots att det finns viss konkurrens mellan fiber och 5G väntas utbyggnaden av det snabba trådlösa nätet inte påverka Hexatronics verksamhet negativt på kort sikt. ”Vi ser inte 5G som ett hot, utan snarare som en möjlighet”, säger Larsson Lyon. Programledare: Ara Mustafa ______________________________ EFN Ekonomikanalen finns nu även som app! Appstore: https://efn.tv/3tJkFee Google Play: https://efn.tv/3dDgcEy Gillar du videon? Prenumerera på EFN på YouTube: https://www.youtube.com/efnekonomikanalen?sub_confirmation=1 Besök gärna http://www.efn.se för mer av vårt innehåll. Twitter: https://twitter.com/efntv Facebook: https://www.facebook.com/efntv Instagram: https://www.instagram.com/efntv/ Linkedin: https://www.linkedin.com/company/efn/.

Videon i sin helhet  Denna källa tillämpar ofta läsvägg för sina artiklarSe hela klippet

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Hexatronic

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Hexatronic

Mest sedda

Senaste nytt