Hexatronics tre fokusområden framöver | EFN Marknad 8 juni - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Video

Hexatronics tre fokusområden framöver | EFN Marknad 8 juni

Hexatronic levererar passiva komponenter till fiberoptiska nät.

De tre största tillväxtmarknaderna just nu är USA, Storbritannien och Tyskland. Konkurrensen är stor, men bolagets vd Henrik Larsson Lyon menar att man ändå har en fördel i sin affär. ”Vi säljer hela systemet och vi jobbar med små och mellanstora kunder”, säger han. Larsson Lyon menar vidare att utbyggnaden av fibernätet på dessa marknader kommer att ta minst 10 år. Inom den tidsramen har Hexatronic valt att lägga fokus på fiberoptiska lösningar för tre olika områden; wireless-sektorn, tuffa miljöer och datacenter. På den amerikanska marknaden har 5G-nätet utvecklats, främst i städerna.

Trots att det finns viss konkurrens mellan fiber och 5G väntas utbyggnaden av det snabba trådlösa nätet inte påverka Hexatronics verksamhet negativt på kort sikt. ”Vi ser inte 5G som ett hot, utan snarare som en möjlighet”, säger Larsson Lyon. Programledare: Ara Mustafa ______________________________ EFN Ekonomikanalen finns nu även som app! Appstore: https://efn.tv/3tJkFee Google Play: https://efn.tv/3dDgcEy Gillar du videon? Prenumerera på EFN på YouTube: https://www.youtube.com/efnekonomikanalen?sub_confirmation=1 Besök gärna http://www.efn.se för mer av vårt innehåll. Twitter: https://twitter.com/efntv Facebook: https://www.facebook.com/efntv Instagram: https://www.instagram.com/efntv/ Linkedin: https://www.linkedin.com/company/efn/.

Videon i sin helhet
Denna källa tillämpar ofta läsvägg för sina artiklar
Se hela klippet

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Hexatronic

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Om aktien Hexatronic

Mest sedda

Senaste nytt