Concentric (COIC) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Concentric aktie

COIC  

Concentric är ett tillverkningsbolag. Bolaget är idag specialiserade inom den tekniska utvecklingen av flödesdynamik. Största delen av kunderna återfinns inom fordonsindustrin där produkterna används som komponenter i motorer. Idag innehas verksamhet på global nivå, med produktion koncentrerad till Europa, Nord- och Sydamerika. Bolaget grundades ursprungligen 1921 och har sitt huvudkontor i Fagerhult.

Concentric tillhör sektorn Industri och branschen Industrikomponenter. Bolaget har ett börsvärde på 7 011 MSEK, en omsättning på 1 902 MSEK och med ett resultat på 217 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Concentric

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Concentric (COIC) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Concentric aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Mid Cap, och med tickern COIC. Aktien har ett P/E-tal på 32.3 och P/S-tal på 4.7 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Concentric utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Concentric senaste utdelning är 3.5 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1.9% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Concentric Avanza – se aktiekurs idag

Se Concentric senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Concentric – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Concentric.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Concentric.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Concentric

Concentric

TickerCOIC
ListaMid Cap
LandSverige
SektorIndustri
BranschIndustrikomponenter
Börsvärde7 011 MSEK
Omsättning1 902 MSEK
Vinst217 MSEK
P/E32.3
P/S4.7
Utdelning3.5 SEK
Direktavkastning1.9%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Concentric

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Concentric? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter