SKF B (SKF B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

SKF B aktie

SKF B  

SKF är en global tillverkare inom lager, tätningar, mekatronik och smörjsystem. Produktportföljen består av kullager, hylsor, lagerhus, samt radialtätningar. Eftermarknadsservicen berör huvudsakligen teknisk support, underhållsservice, rådgivning samt utbildning inom arbetsområdet. SKF finns representerat inom samtliga globala regioner via bolagets återförsäljare samt egna produktionsanläggningar.

SKF B tillhör sektorn Industri och branschen Industrikomponenter. Bolaget har ett börsvärde på 101 771 MSEK, en omsättning på 84 820 MSEK och med ett resultat på 4 830 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien SKF B

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper SKF B (SKF B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

SKF B aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern SKF B. Aktien har ett P/E-tal på 21.1 och P/S-tal på 1.4 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

SKF B utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

SKF B senaste utdelning är 6.5 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 2.9% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

SKF B Avanza – se aktiekurs idag

Se SKF B senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter SKF B – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien SKF B.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i SKF B.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om SKF B

SKF B

TickerSKF B
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorIndustri
BranschIndustrikomponenter
Börsvärde101 771 MSEK
Omsättning84 820 MSEK
Vinst4 830 MSEK
P/E21.1
P/S1.4
Utdelning6.5 SEK
Direktavkastning2.9%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien SKF B

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om SKF B? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter