Drillcon (DRIL) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Drillcon aktie

DRIL  

Drillcon är specialiserade inom kärnborrning. Verksamhet bedrivs idag inom den nordiska -, europeiska - samt sydamerikanska marknaden och innefattar diverse projekt inom gruv- och anläggningssegmentet. Utöver huvudverksamheten, som består av kärn- och raiseborrning, erbjuder bolaget även diverse geofysiska tjänster innefattande seismiska undersökningar, avvikelsemätningar, samt borrhålskameror. Bolaget grundades 1963 och har sitt huvudkontor i Nora.

Drillcon tillhör sektorn Material och branschen Gruv - Service. Bolaget har ett börsvärde på 466 MSEK, en omsättning på 393 MSEK och med ett resultat på 6 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Drillcon

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Drillcon (DRIL) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Drillcon aktie handlas på börsen i Sverige, på listan First North, och med tickern DRIL. Aktien har ett P/E-tal på 72.5 och P/S-tal på 1.5 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Drillcon utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Drillcon senaste utdelning är 0.7 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 6.7% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Drillcon Avanza – se aktiekurs idag

Se Drillcon senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Drillcon – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Drillcon.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Drillcon.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Drillcon

Drillcon

TickerDRIL
ListaFirst North
LandSverige
SektorMaterial
BranschGruv - Service
Börsvärde466 MSEK
Omsättning393 MSEK
Vinst6 MSEK
P/E72.5
P/S1.5
Utdelning0.7 SEK
Direktavkastning6.7%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Drillcon

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Drillcon? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter