BW Epic Kosan aktie | BWEK | Aktiekurs, analyser & nyheter - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

BW Epic Kosan

BW Epic Kosan aktie • BWEK

🤍  Bevaka
Om aktien
NamnBW Epic Kosan
StatusNoterad
TickerBWEK
ListaOslo Growth
LandNorge
SektorEnergi
BranschOlja & Gas - Transport
UtdelningNej
Första handelsdag02 Jan 2017
Nästa rapport-
Antal ägare Avanza14 st
Antal ägare Nordnet33 st
Ägare hos nätmäklarna
Om bolaget
Epic Gas är ett norskt rederi som äger och driver en flotta av gastankfartyg, som används vid transport av olika gaser och petrokemiska produkter. Bolaget arbetar i samarbete med stora aktörer inom olje- och gasindustrin, där verksamheten och kunderna återfinns på global nivå. De fem affärsområdena inom Epic Gas innefattar frakt-, teknik-, finans -, HR- och digitala tjänster. Bolaget bildades 2012 och har sitt huvudkontor i Singapore.
Dölj beskrivning ▲

BW Epic Kosans aktiekurs - Analysera och köp aktien

Köpa BW Epic Kosan

Analysera BW Epic Kosan

Handla BW Epic Kosan

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Start
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Podcasts
PM
Blankning
Analyser

Rapporter BW Epic Kosan

Vi har inte samlat in tillräckligt med rapporter för BW Epic Kosan än, men vi hoppas kunna göra det snart.

Rapportestimat BW Epic Kosan

Bolag i samma branch som BW Epic Kosan

Frontline är ett norskt tankrederi. Största delen av transporten utgörs av råolja som skeppas på global nivå till bolagets kunder.

Torm är verksamma inom rederi. Idag innehas fokus på transport av olika flytande bränslen, inkluderat bensin, flygbränsle, olja och diesel.

Hafnia är verksamma inom sjöfart. Bolaget erbjuder idag ett brett utbud av transportjänster, huvudsakligen inriktat mot transportering av diverse industriella råvaror.

BW LPG är ett rederi som transporterar gasol till den internationella marknaden.

Solstad Offshore levererar tjänster inom offshore- och oljeindustrin.

Avance Gas är ett norskt rederi. Störst andel transportmaterial består av flytande petroleumgas via bolagets gastankfartyg inom segmentet VLGC (Very Large Gas Carrier).

FAQ - Vanliga frågor och svar om BW Epic Kosan

Ska man investera i BW Epic Kosan aktie?

Som alltid när det kommer till investeringar finns det inget givet rätt eller fel, utan det beror helt på vad du är för typ av investerare, om du investerar på lång sikt eller handlar aktivt (trading), vad du har för risktolerans osv. På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att köpa aktier i BW Epic Kosan en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget, följa nyhetsflödet samt tipsa om aktörer som vi själva gillar för att fortsätta analysera och handla aktier i BW Epic Kosan.

Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!

Har BW Epic Kosan utdelning och direktavkastning?

Som vi tipsade om ovan finner du mer information om BW Epic Kosan utdelning via exempelvis Avanza eller Börsdata där du kan finna mer omfattande historik och jämföra med andra bolag.

Utdelningen är en del av företagets vinst som delas ut till dess aktieägare i form av pengar eller ibland även som ytterligare aktier. Det är ett sätt för företaget att dela sin vinst med aktieägarna som ett incitament för att äga deras aktier. Utdelningar är vanligtvis betalda regelbundet, vanligtvis varje kvartal eller årligen.

Liknande bolag som BW Epic Kosan

Många som är intresserade av BW Epic Kosan titar ofta på andra bolag i samma branch, Olja & Gas - Transport. Några av de mest populära bolagen är Frontline från Norge, TORM från Danmark och Hafnia Limited från Norge

BW Epic Kosan forum

Var kan jag diskutera BW Epic Kosan och andra aktier jag följer? Sociala nätverk så som Facebook och Twitter är kända för att vara hubbar för aktiediskussioner. Men även handelsplatser så som Avanza och Nordnet har sina egna forum där användare kan diskutera aktier, investeringsstrategier och marknadsnyheter.

Ett vanligt forum för aktier och aktiediskussion är Twitter. Där är det vanligt att man "taggar" bolag man nämner genom att använda ticker och ett dollartecken ($) först. Exempel på diskussioner som rör BW Epic Kosan: BW Epic Kosan forum.

När du har hittat ett aktieforum för BW Epic Kosan som intresserar dig, är det viktigt att vara försiktig med informationen du delar och att göra din egen efterforskning. Inte all information på dessa forum är nödvändigtvis korrekt eller pålitlig, så det är klokt att vara skeptisk och kritisk. Diskussionsforum kan dock vara användbara för att utbyta åsikter och idéer med andra investerare och få insikt i marknaden.

Så här gör du om du vill köpa aktier i BW Epic Kosan via Avanza

I detta exempel belyser vi Avanza, en ledande nätmäklare som vi på Börskollen själva använder, men processen ser likartad ut för andra alternativ. Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Att öppna ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du anger ditt personnummer och genomför en kundkännedom med hjälp av BankID.

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

När du gått igenom det första steget är det dags att välja den typ av konto där du vill köpa och förvara dina aktier. Ett Investeringssparkonto (ISK) är oftast att rekommendera framför en vanlig aktiedepå, detta då det ger dig en lägre beskattning och är smidigare vid deklaration. Du kan öppna ett ISK hos Avanza när du har loggat in på ditt konto.

Läs mer och öppna ISK hos Avanza

OBS! Om du har tänkt att handla mycket med utländska aktier kan istället en Kapitalförsäkring (KF) vara att föredra. Beskattning och deklaration är även här smidig och påminner om den för ISK.

Läs mer och öppna KF hos Avanza

Steg 3: Sök efter BW Epic Kosan

När du sedan börjar bli redo att köpa dina första aktier kan du enkelt och smidigt söka fram aktien via sökfältet (övre högre hörnet). På aktiesidan finner du även mer information om aktien/bolaget.

Steg 4: Köp aktier i BW Epic Kosan

När du väl har tagit dig så här långt återstår bara att ta en beslut om du vill köpa aktien eller ej. Om du beslutar dig för att det är en bra aktie att köpa, klickar du bara på den blåa köpknappen och anger vilket belopp du vill investera (eller väljer hur många aktier). Säkerställ att allt ser rätt ut (samt se de avgifter som är förenade med köpet) och sedan är det bara att genomföra köpet. Nu har du köpt dina första aktier i BW Epic Kosan!

STÄNG X
Handla aktier i BW Epic Kosan
Vunnit “Sveriges nöjdaste sparare” 14 år i rad
Brett utbud av aktier, fonder och derivat
Bli kund helt gratis – enkel och smidig plattform
Erbjudande: Handla aktier/fonder gratis upp till 50 000 kr

Går BW Epic Kosan aktie att handla på börsen?

Ja, BW Epic Kosan är börsnoterade i Norge, vilket innebär att deras aktier går att handla på börsen. Här kan du se aktuell aktiekurs för BW Epic Kosan.

Vad har hänt med BW Epic Kosan aktien?

Man kan inte alltid härleda en kursreaktion i en aktie till nyheter. Även om nyheter och händelser ofta har en påverkan på en akties pris, finns det flera faktorer och komplexiteter som kan påverka aktiemarknaden. Men i vissa fall kan det ge dig en ledtråd till vad som hänt.

Varför sjunker BW Epic Kosan aktien - är den övervärderad?

BW Epic Kosan kan sjunka i pris av olika skäl, och det är viktigt att förstå att aktiemarknaden är komplex och påverkas av många faktorer. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan sjunka i pris är: Negativa nyheter, branschspecifika händelser, ändrat investerarsentiment eller vinsthemtagning m.fl.

Varför stiger BW Epic Kosan aktien - är den undervärderad?

BW Epic Kosan kan stiga i pris av olika skäl, och det beror ofta på positiva faktorer och förväntningar från investerare. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan stiga i pris är: Positiva nyheter, ökad efterfrågan, generell marktillväxt eller utdelningar och återköp av aktier m.fl.

Var kan jag investera i BW Epic Kosan aktie?

Det finns en uppsjö av olika alternativ, men vi rekommenderar generellt Sveriges ledande nätmäklare Avanza (som Börskollen själva använder) alternativt Nordnet för den som vill börja handla med aktier i BW Epic Kosan. Hos dessa nätmäklare kan du även se BW Epic Kosan aktiekurs samt hitta ytterligare bra information om bolaget/aktien, som exempelvis omsättning, P/E-tal eller utdelning (och även Avanza forum för diskussion med andra).

Läs mer: Om du är ny till aktiehandel tipsar vi om vår stora guide Aktier för nybörjare.

Om du istället är intresserad av att börja handla mer aktivt med aktien (trading) finns det istället så kallade tradingmäklare som är mer specialiserade på denna typ av aktiehandel. Här kan vi istället tipsa om IG* – välkänt och världsledande inom just trading!

*74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Hur kan jag lära mig mer och analysera BW Epic Kosan?

Du finner väldigt mycket information på denna sida samt även hos nätmäklarna som vi tipsade om ovan. Om du vill analysera bolaget/aktien BW Epic Kosan på en djupare nivå kan vi också tipsa om de ledande analystjänsterna TradingView och Börsdata (tjänster som vi på Börskollen själva använder dagligen). Här finner du lång historik för såväl aktuell aktiekurs som olika nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal, utdelning etc och kan göra mer avancerad teknisk och fundamental analys för att komma fram till om du vill köpa aktien eller inte.