Hafnia Limited aktie | HAFNI | Aktiekurs, analyser & nyheter - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Hafnia Limited

Hafnia Limited aktie • HAFNI

🤍  Bevaka
Om aktien
NamnHafnia Limited
StatusNoterad
TickerHAFNI
ListaOslo Bors
LandNorge
SektorEnergi
BranschOlja & Gas - Transport
UtdelningJa
Första handelsdag08 Nov 2019
Nästa rapport28 Aug
Antal ägare Avanza1,689 st
Antal ägare Nordnet6,425 st
Ägare hos nätmäklarna
Om bolaget
Hafnia opererar inom sjöfartsbranschen och tillhandahåller ett varierat utbud av transporttjänster, främst fokuserade på att frakta olika typer av industriella råmaterial. Företaget äger en flotta av flera stora fartyg och bedriver verksamhet över hela världen, med en stark närvaro på de europeiska och asiatiska marknaderna. Deras kundbas består av mindre och medelstora företag inom industrisektorn.
Dölj beskrivning ▲

Hafnia Limiteds aktiekurs - Analysera och köp aktien

Köpa Hafnia Limited

Analysera Hafnia Limited

Handla Hafnia Limited

75% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Start
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Podcasts
PM
Blankning
Analyser

Nyheter om Hafnia Limited

Oj, här var det tomt just nu.

Visa fler

Rapporter Hafnia Limited

Vi har inte samlat in tillräckligt med rapporter för Hafnia Limited än, men vi hoppas kunna göra det snart.

Rapportestimat Hafnia Limited

Bolag i samma branch som Hafnia Limited

Frontline är ett norskt företag specialiserat på tankfartyg.

Torm är ett företag inom sjöfartsbranschen. För närvarande är deras huvudsakliga verksamhet inriktad på att transportera olika typer av flytande bränslen, inklusive bensin, flygbränsle, olja och diesel.

Solstad Offshore erbjuder tjänster för offshore- och oljeindustrin.

DOF Group är ett globalt företag inom offshore-sektorn.

Avance Gas är ett norskt sjöfartsföretag. Majoriteten av deras transporter utgörs av flytande petroleumgas, vilket de fraktar med sina stora gastankfartyg i VLGC-segmentet (Very Large Gas Carrier).

Awilco LNG är ett norskt rederi som specialiserar sig på investeringar, ägande och drift av flera LNG-fartyg.

FAQ - Vanliga frågor och svar om Hafnia Limited

Ska man investera i Hafnia Limited aktie?

Som alltid när det kommer till investeringar finns det inget givet rätt eller fel, utan det beror helt på vad du är för typ av investerare, om du investerar på lång sikt eller handlar aktivt (trading), vad du har för risktolerans osv. På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att köpa aktier i Hafnia Limited en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget, följa nyhetsflödet samt tipsa om aktörer som vi själva gillar för att fortsätta analysera och handla aktier i Hafnia Limited.

Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!

Har Hafnia Limited utdelning och direktavkastning?

Som vi tipsade om ovan finner du mer information om Hafnia Limited utdelning via exempelvis Avanza eller Börsdata där du kan finna mer omfattande historik och jämföra med andra bolag.

Utdelningen är en del av företagets vinst som delas ut till dess aktieägare i form av pengar eller ibland även som ytterligare aktier. Det är ett sätt för företaget att dela sin vinst med aktieägarna som ett incitament för att äga deras aktier. Utdelningar är vanligtvis betalda regelbundet, vanligtvis varje kvartal eller årligen.

När kommer Hafnia Limited rapport

Nästa rapport i bolaget kommer: 2024-08-28.

Det är altså 34 dagar kvar till nästa rapport i Hafnia Limited.

En kvartalsrapport är en finansiell rapport som ett börsnoterat bolag offentliggör varje kvartal, det vill säga fyra gånger om året. Syftet med en kvartalsrapport är att ge aktieägare, investerare och allmänheten en insikt i företagets ekonomiska prestation under den senaste kvartalsperioden.

Hafnia Limited senaste riktkurs

Så här uttalar sig analyshuset om riktkursen för Hafnia Limited i sitt senaste utlåtande: Arctic höjer riktkursen för Hafnia till 112 norska kronor (98), upprepar köp - BN. Fler riktkurser kan du se här ovan.

Liknande bolag som Hafnia Limited

Många som är intresserade av Hafnia Limited titar ofta på andra bolag i samma branch, Olja & Gas - Transport. Några av de mest populära bolagen är Frontline från Norge, TORM från Danmark och Solstad Offshore från Norge

Hafnia Limited forum

Var kan jag diskutera Hafnia Limited och andra aktier jag följer? Sociala nätverk så som Facebook och Twitter är kända för att vara hubbar för aktiediskussioner. Men även handelsplatser så som Avanza och Nordnet har sina egna forum där användare kan diskutera aktier, investeringsstrategier och marknadsnyheter.

Ett vanligt forum för aktier och aktiediskussion är Twitter. Där är det vanligt att man "taggar" bolag man nämner genom att använda ticker och ett dollartecken ($) först. Exempel på diskussioner som rör Hafnia Limited: Hafnia Limited forum.

När du har hittat ett aktieforum för Hafnia Limited som intresserar dig, är det viktigt att vara försiktig med informationen du delar och att göra din egen efterforskning. Inte all information på dessa forum är nödvändigtvis korrekt eller pålitlig, så det är klokt att vara skeptisk och kritisk. Diskussionsforum kan dock vara användbara för att utbyta åsikter och idéer med andra investerare och få insikt i marknaden.

Så här gör du om du vill köpa aktier i Hafnia Limited via Avanza

I detta exempel belyser vi Avanza, en ledande nätmäklare som vi på Börskollen själva använder, men processen ser likartad ut för andra alternativ. Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Att öppna ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du anger ditt personnummer och genomför en kundkännedom med hjälp av BankID.

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

När du gått igenom det första steget är det dags att välja den typ av konto där du vill köpa och förvara dina aktier. Ett Investeringssparkonto (ISK) är oftast att rekommendera framför en vanlig aktiedepå, detta då det ger dig en lägre beskattning och är smidigare vid deklaration. Du kan öppna ett ISK hos Avanza när du har loggat in på ditt konto.

Läs mer och öppna ISK hos Avanza

OBS! Om du har tänkt att handla mycket med utländska aktier kan istället en Kapitalförsäkring (KF) vara att föredra. Beskattning och deklaration är även här smidig och påminner om den för ISK.

Läs mer och öppna KF hos Avanza

Steg 3: Sök efter Hafnia Limited

När du sedan börjar bli redo att köpa dina första aktier kan du enkelt och smidigt söka fram aktien via sökfältet (övre högre hörnet). På aktiesidan finner du även mer information om aktien/bolaget.

Steg 4: Köp aktier i Hafnia Limited

När du väl har tagit dig så här långt återstår bara att ta en beslut om du vill köpa aktien eller ej. Om du beslutar dig för att det är en bra aktie att köpa, klickar du bara på den blåa köpknappen och anger vilket belopp du vill investera (eller väljer hur många aktier). Säkerställ att allt ser rätt ut (samt se de avgifter som är förenade med köpet) och sedan är det bara att genomföra köpet. Nu har du köpt dina första aktier i Hafnia Limited!

STÄNG X
Handla aktier i Hafnia Limited
Vunnit “Sveriges nöjdaste sparare” 14 år i rad
Brett utbud av aktier, fonder och derivat
Bli kund helt gratis – enkel och smidig plattform
Erbjudande: Handla aktier/fonder gratis upp till 50 000 kr

Går Hafnia Limited aktie att handla på börsen?

Ja, Hafnia Limited är börsnoterade i Norge, vilket innebär att deras aktier går att handla på börsen. Här kan du se aktuell aktiekurs för Hafnia Limited.

Vad har hänt med Hafnia Limited aktien?

Här är den senaste nyheten där Hafnia Limited nämns: Dagens aktierekommendationer – Ökade och minskade riktkurser.

Här är tre nyheter till som kan förklara vad som hänt med Hafnia Limited aktien:

Man kan inte alltid härleda en kursreaktion i en aktie till nyheter. Även om nyheter och händelser ofta har en påverkan på en akties pris, finns det flera faktorer och komplexiteter som kan påverka aktiemarknaden. Men i vissa fall kan det ge dig en ledtråd till vad som hänt.

Varför sjunker Hafnia Limited aktien - är den övervärderad?

Hafnia Limited kan sjunka i pris av olika skäl, och det är viktigt att förstå att aktiemarknaden är komplex och påverkas av många faktorer. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan sjunka i pris är: Negativa nyheter, branschspecifika händelser, ändrat investerarsentiment eller vinsthemtagning m.fl.

Varför stiger Hafnia Limited aktien - är den undervärderad?

Hafnia Limited kan stiga i pris av olika skäl, och det beror ofta på positiva faktorer och förväntningar från investerare. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan stiga i pris är: Positiva nyheter, ökad efterfrågan, generell marktillväxt eller utdelningar och återköp av aktier m.fl.

Var kan jag investera i Hafnia Limited aktie?

Det finns en uppsjö av olika alternativ, men vi rekommenderar generellt Sveriges ledande nätmäklare Avanza (som Börskollen själva använder) alternativt Nordnet för den som vill börja handla med aktier i Hafnia Limited. Hos dessa nätmäklare kan du även se Hafnia Limited aktiekurs samt hitta ytterligare bra information om bolaget/aktien, som exempelvis omsättning, P/E-tal eller utdelning (och även Avanza forum för diskussion med andra).

Läs mer: Om du är ny till aktiehandel tipsar vi om vår stora guide Aktier för nybörjare.

Om du istället är intresserad av att börja handla mer aktivt med aktien (trading) finns det istället så kallade tradingmäklare som är mer specialiserade på denna typ av aktiehandel. Här kan vi istället tipsa om IG* – välkänt och världsledande inom just trading!

*75% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Hur kan jag lära mig mer och analysera Hafnia Limited?

Du finner väldigt mycket information på denna sida samt även hos nätmäklarna som vi tipsade om ovan. Om du vill analysera bolaget/aktien Hafnia Limited på en djupare nivå kan vi också tipsa om de ledande analystjänsterna TradingView och Börsdata (tjänster som vi på Börskollen själva använder dagligen). Här finner du lång historik för såväl aktuell aktiekurs som olika nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal, utdelning etc och kan göra mer avancerad teknisk och fundamental analys för att komma fram till om du vill köpa aktien eller inte.