Ambu (DK) (AMBU B) aktie | Nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:

Ambu (DK) (AMBU B)

Ambu (DK) aktie

Ambu är ett läkemedelsbolag. Bolaget utvecklar och marknadsför diagnostisk utrustning för aktörer inom vård- och omsorg. Störst verksamhet återfinns inom utvecklingen av lösningar för anestesi, patientövervakning, diagnos samt utrustning för första hjälpen. Verksamhet innehas på global nivå med störst närvaro inom Europa och Nordamerika. Ambu grundades 1937 och har sitt huvudkontor i Ballerup.

Ambu (DK) Utdelning

En aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sina innestående tillgångar, från bolaget, till aktieägarna. I de flesta fall är det när bolag likt Ambu (DK) går med vinst som de väljer att dela ut en viss del av vinsten. Utdelningen i Ambu (DK) är just nu 0.3 DKK per aktie om man kollar rullande 12 månader vilket innebär en direktavkastning0.1%. Direktavkastningen är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till ett företags aktiekurs.

Ambu (DK) Avanza - här hittar du aktien

Aktier kan man i regel köpa direkt hos sin bank och dessutom har de flesta storbankerna bra och lättanvända appar idag för att köpa och sälja aktier som Ambu (DK). Som alternativ finns det mindre, så kallade, nischbanker som t.ex Avanza vilka har blivit väldigt populära när det kommer till aktiehandel senaste åren. Dom har oftast lättanvända appar och tjänster i framkant vilket gör steget till aktiehandel och sparande både lättare men framförallt roligare. Ambu (DK), som verkar inom hälsovårdsektorn och finns på large cap-listan på börsen, hittar du hos Avanza här.
Visa hela beskrivningen
Bildkälla:

Mer om Ambu (DK)

Ambu (DK)

Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners
TickerAMBU B
ListaLarge Cap
LandDanmark
SektorHälsovård
BranschMedicinsk Utrustning
Börsvärde61 889 MDKK
Omsättning2 443 MDKK
Vinst290 MDKK
P/E213.4
P/S16.2
Utdelning0.3 DKK
Direktavkastning0.1%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Ambu (DK)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Ambu (DK)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter