Analyst Group kommenterar Humble Groups förvärv av Swedish Food Group

Aktieanalys

{newsItem.title}

Analyst Group kommenterar Humble Groups förvärv av Swedish Food Group

Humble Group AB kommunicerade under fredagen den 10 september 2021 att Bolaget förvärvar Swedish Food Group (”SFG”), som är en Food Tech-koncern med varumärken såsom Healthyco, Pro!Brands, Aloes Aloe Vera och Wolverine. SFG har en bred produktportfölj inom hälsa och sportnutrition, b.la. proteinmilkshakes, proteinchips, proteinbars, och Aloe Vera- samt energidrycker. SFG:s produkter har en stark ställning inom den svenska dagligvaruhandeln och återfinns inom butikskedjor som ICA, City Gross, ÖoB, Rusta, Lidl och Coop.

Humble förvärvar SFG till en 2021 års EBITDA-multipel om ca 11x och en försäljningsmultipel om ca 1x, vilket är, sett till förvärvad EBITDA-multipel, högre än historiskt genomförda förvärv, med Naty som undantag. Med hänvisning till att Humble, på rullande tolv månader, värderas till en EV/EBITDA-multipel om ca 20x (proforma) görs förvärvet fortfarande till en avsevärt lägre multipel än vad Humble själva värderas till, varför Humble utnyttjar värderingsgapet mellan noterat och onoterat. Därtill görs förvärvet till en låg utspädning om ca 2,9 %, vilket möjliggörs av finansieringsstrukturen på förvärvet samt att vederlagsaktierna emitteras till en premie om 9 %, vilket i sig är ett styrketecken enligt Analyst Group. Vidare anser Analyst Group att förvärvet är strategiskt rimligt då Humble stärker koncernens position inom den svenska dagligvaruhandeln genom SFG, vilket bäddar för en accelererad organisk tillväxt för Humbles befintliga varumärken som ges en ökad exponering. Med förvärvet att SFG ges Humble även en rikstäckande säljorganisation och tillgång till en 6 000 kvm stort logistikcenter belägen i Malmö, vilket säkerställer en stabil strukturell plattform för Humblekoncernens produkter. Givet tillkommande materiella synergier från förvärvet av SFG som b.la. medför stärkt distribution av sportnutrition inom den svenska dagligvaruhandeln för Humbles produkter, i kombination med en relativt attraktiv förvärvsmultipel och tillika låg utspädning, ser Analyst Group positivt på senaste förvärvet av SFG.

Länk till analysen i sin helhet: https://www.analystgroup.se/kommentarer/kommentar-pa-humble-groups-forvarv-av-swedish-food-group/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Humble Group

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Humble Group