GHP: Tungt bakslag men caset kvarstår - Carlsquare - Börskollen

Aktieanalys

{newsItem.title}

GHP: Tungt bakslag men caset kvarstår - Carlsquare

GHP faller idag, 13 september, på börsen med anledning av gårdagens nyhet om att management-kontraktet för drift av fyra sjukhus i Förenade Arabemiraten kommer avslutas den 6 januari 2022. Tappet i aktien bedöms av oss som motiverat givet att en stor del av verksamhetsgrenen International är kopplat till Förenade Arabemiraten. Att bolaget behåller sina finansiella mål är dock en tydlig signal på att bolaget ser fortsatt goda utsikter för huvudverksamheten – att driva fokuserade specialistkliniker i Norden. Nyheten är enligt vår bedömning kortsiktigt negativt samtidigt som vi bedömer att det fundamentala caset är fortsatt starkt, givet bolagets huvudverksamhet iNorden. Klockan 13.00 kommer GHP hålla en telefonkonferens.

Trots bakslaget för verksamhetsgrenen International behåller GHP sina finansiella mål att över de kommande tre åren växa organiskt med 15 procent och uppnå en EBIT-marginal på sju procent. Detta signalerar att bolaget ser fortsatt goda utsikter för huvudverksamheten under Norden och drift av specialistkliniker. Parallellt köper styrelseledamot samt största ägaren Bo Wahlström ytterligare aktier för cirka 3,4 miljoner kronor i nedgången.

Gårdagens nyheter är i vår mening kortsiktigt negativt, främst i termer av att en potentiell trigger i förlängt avtal i regionen försvunnit. Å andra sidan går bolagets underliggande affär oerhört starkt, vilket i kombination med utlagda tillväxtinitiativ förväntas genera solid tillväxt framgent. Kontentan är att det långsiktiga caset är intakt.

I dag den 13 september klockan 13.00 kommer GHP hålla en telefonkonferens. Mer information om denna kommer publiceras på ghp.se/investor-relations.

Länk till analysen i sin helhet: https://www.carlsquare.com/sv/mrkt-buzz-ghp-tungt-bakslag-men-caset-kvarstar/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om GHP Specialty Care

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien GHP Specialty Care