Tessin Nordic: Fastighetsutveckling på ny mark - Mangold - Börskollen

Aktieanalys

{newsItem.title}

Tessin Nordic: Fastighetsutveckling på ny mark - Mangold

Mangold inleder bevakning av Tessin som förmedlar investeringar relaterade till fastighetslån. Bolagets plattform demokratiserar investeringar i ­tillgångsklassen genom finansiellt låga inträdesbarriärer samt sammanfogande lån. Investeringsformen bidrar även till att fler fastighetsutvecklare kan verkställa sina projekt, vilket gör att det byggs fler fastigheter. Det, i samband med att traditionella banker i allt större utsträckning överger att erbjuda byggnadskreditiv, gör att plattformens betydelse ökar. Tessins plattform är ledande i Norden sett till rest kapital.

Den alternativa fastighetsfinansieringsmarknaden (P2P) spås växa med 15 procent årligen mellan 2019 och 2027 enligt informationssajten Alliedmarketresearch. Fler investerare vill erhålla exponering mot fastigheter. Tessins avtalsvolym ökade med 1 000 procent mellan juni 2020 och 2021, och mellan 2018 och 2020 växte intäkterna med 33 procent årligen i snitt. Tessins positiva momentum, hand-i-hand med den underliggande marknadens tillväxt, föranleder att bolaget väntas bli lönsamt 2023.

Mangold ser positivt på skalbarheten i Tessins plattform och bolagets förmåga att bredda sina intäktsströmmar. Mangold har genomfört en riskjusterad DCF-värdering vilken mynnat ut i en riktkurs på 4,60 kronor per aktie. Det ger en uppsida på cirka 60 procent. Aggressiv försäljningstillväxt och en generell ökning av fastighetsprojekt är triggers för att aktien ska nå riktkursen.

Länk till analysen i sin helhet: https://mb.cision.com/Main/20629/3404160/1459675.pdf

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!