Wyld Networks: Efterlängtad leverans påbörjad - Mangold - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Aktieanalys

Wyld Networks: Efterlängtad leverans påbörjad - Mangold

{newsItem.title}

Den virtuella satellitsnätsoperatören Wyld Networks ("Wyld") påbörjade leverans av moduler vilket bedöms generera betydande kassaflöden framgent.. Orderboken om 91,5 miljoner kronor har börjat omsättas till intäkter vilket är ett stort steg framåt för Wyld. Mangold är av åsikten att det relevanta i nuläget är hur fort Wyld lyckas leverera de förbeställda modulerna och terminalerna. Under det andra kvartalet var intäkterna lägre än väntat medan kostnaderna utvecklats i förväntad takt. Avtal med SpaceX om eventuella samarbetsområden påvisar ytterligare potentialen i Wyld:s erbjudande.

Bolaget bedöms vara välkapitaliserat för att ta sig till lönsamhet (EBIT) 2024. Wyld hade vid utgången av kvartalet cirka 19 miljoner kronor i kassan och erhöll FoU-stöd om 6,3 miljoner i augusti från den brittiska staten. Därutöver genomförde bolaget en riktad emission om 15 miljoner kronor, upptog lån om 15 miljoner och utfärdade vederlagsfria teckningsoptioner av serie TO4 och TO5. Teckningsoptionerna kan maximalt inbringa 89,2 miljoner kronor med en total utspädning om 33,8 procent.

Mangold har sänkt intäktsprognosen för 2023 och 2024 men höjt på längre sikt. Anledningen av är att dataintäkterna väntas skala i en snabbare takt än tidigare prognos. Mangold ser fortsatt att bolaget är undervärderat och justerar riktkursen till 18,00 (27,00) kronor per aktie på 12 månaders sikt. För att riktkursen ska nås behöver Wyld leverera i betydande volym under det fjärde kvartalet 2023 och bli lönsamt (EBIT) på helårsbasis under 2024. Mangold räknar med full utspädning vid värdering.

Länk till analysen i sin helhet: https://mb.cision.com/Main/20640/3851280/2351060.pdf

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Wyld Networks

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Om aktien Wyld Networks

Senaste nytt