3 säkra aktier du kan köpa – och behålla närmaste decenniet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

3 säkra aktier du kan köpa – och behålla närmaste decenniet

3

Cybersäkerhet kommer att spela en avgörande roll i den digitala ekonomin framöver. Företag är ekonomiskt motiverade att använda de bästa säkerhetsverktygen för att skydda sina data och system. Amerikanska The Motley Fool har hittat tre cybersäkerhetsaktier som kan vara vinnare i långa loppet.

  • Palo Alto Networks leder inom brandväggssäkerhet och har stark tillväxtpotential.
  • CrowdStrike Holdings erbjuder avancerad endpoint-säkerhet med AI-teknik.
  • Microsoft ger en diversifierad exponering med stabil intäktstillväxt och utdelningar.

Den amerikanska finanstjänsten The Motley Fool har botaniserat bland bolagen på den stekheta cybersäkerhetsmarknaden och funnit tre favoriter ”du kan köpa och behålla för det närmaste decenniet”.

Palo Alto Networks

Palo Alto Networks är det första bolaget som nämns. Det är en ledande aktör inom brandväggssäkerhet som har över 70 000 aktiva kunder. Företaget har expanderat sitt produktutbud till att omfatta nätverkssäkerhet, molnsäkerhet och säkerhetsoperationer.

Med en årsomsättning på över 7,5 miljarder dollar och en förväntad vinsttillväxt på 22 procent årligen under de kommande tre till fem åren, har Palo Alto Networks en stark position på marknaden.

CrowdStrike Holdings

Med fokus på endpoint-säkerhet har CrowdStrike Holdings snabbt etablerat sig som en vinnare. Företaget använder AI och en molnbaserad plattform för att skydda enheter på ett nätverk.

CrowdStrike erbjuder sina tjänster som moduler, vilket gör det enkelt för kunderna att välja de säkerhetslösningar de behöver. Företagets intäkter har ökat från 400 miljoner dollar till 3 miljarder dollar på bara fyra år, och analytiker förväntar sig en årlig vinsttillväxt på 22 procent under de kommande tre till fem åren.

Microsoft

Microsoft är kanske inte det första namnet som kommer upp när man tänker på cybersäkerhetsaktier, men företaget erbjuder en stabil och diversifierad investeringsmöjlighet. Microsoft Defender är integrerat i Windows och Office, vilket ger en grundläggande säkerhet. Företaget har en solid balansräkning med en AAA-rating och har höjt sina utdelningar i över 20 år. Trots sin stora storlek förväntas Microsoft växa sina vinster med 16% årligen under de kommande tre till fem åren.

På Börskollen tror vi att dessa tre aktier representerar starka alternativ för långsiktiga investeringar inom cybersäkerhet. Med olika fokusområden och tillväxtpotential ger de en bra mix för investerare som vill säkra sina portföljer.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Palo Alto Networks

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt