Afv-portföljen dumpar Kambi efter dagens rapportbesvikelse
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Afv-portföljen dumpar Kambi efter dagens rapportbesvikelse

Afv-portföljen

Kambis aktie faller över 20 procent på börsen, efter att företaget rapporterade en svag avslutning på 2023 och en guidning för 2024 som var sämre än förväntat. Detta var droppen för Affärsvärlden som nu väljer att sälja sitt aktieinnehav i Afv-portföljen.

  • Kambis aktier faller kraftigt på börsen.
  • Avslutningen på 2023 och guidningen för 2024 var svagare än förväntat.
  • Affärsvärlden väljer att sälja sin mindre post i företaget.

Som tidigare har rapporterats hos Börskollen faller sportboksleverantören Kambis aktier handlöst på börsen idag. Detta sker i kölvattnet av bolagets kvartalsrapport som förmedlande en svag avslutning på föregående år och en framåtriktad guidning för 2024 som inte nått upp till marknadens förväntningar.

Kambi-aktien faller idag över 20 procent på en halvsur onsdagsbörs.

Svaga utsikter för 2024

Utöver en svag avslutning på 2023, har företaget även levererat en guidning för 2024 som inte levt upp till de förväntningar som marknaden hade. Bolaget guidar för intäkter på 170-180 miljoner euro under 2024. Det kan jämföras med Factset konsensus på 194 miljoner. Under 2023 var intäkterna 173 miljoner.

Detta har bidragit till att förstärka det negativa sentimentet kring företaget. Med tanke på dessa faktorer, har Affärsvärlden valt att sälja sin mindre post i Kambi rapporterar Finwire.

"Vi äger en mindre post i Afv-portföljen som vi säljer", skriver tidningen.

Om Kambi

Kambi är ett bolag från Sverige och listat på First North. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 11271st ägare hos Avanza samt 3013st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Kambi Group är en spelkoncern som levererar sportbettingstjänster till B2C operatörer. Produkterna omfattas av användargränssnitt inom oddssättning och riskhantering som bygger på en egenutvecklad mjukvaruplattform. Bolaget erbjuder en stor bas av events och matchhändelser för olika sporter världen över. Kambi har sitt huvudkontor i Malta.

Tips: Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Kambi, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Kambi

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt