Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktierna

Aktierna det snackas mest om just nu – Embracer och Samhällsbyggnadsbolag toppar listan

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Embracer, Samhällsbyggnadsbolag och Nvidia i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Embracer

Embracer Group förvärvar, utvecklar och förlägger PC- och konsolspel för den globala spelmarknaden. Bolaget har en bred spelportfölj med ett hundratal egna varumärken, såsom Saints Row, Goat Simulator, Dead Island och Darksiders. Koncernen har huvudkontor i Karlstad och global närvaro..

Nyheter om Embracer som dominerat i flödet denna vecka

Fonderna som tappar mest på raset i Embracer
Embracer rasar idag på börsen efter sin Q4-rapport som innehöll en rejäl prognossänkning...

Embracers bubbla är punkterad, måste ställa om strategin - Di
Gamingbolaget Embracers kollaps innebär slutet på de storslagna förvärvsodysséerna. Bubblan är punkterad och bolaget måste nu ställa om strategin, skriver Dagens industri i en analys. Enligt Di innebär detta att bolaget måste..

Här hittar du mer nyheter och videos där Embracer nämns.

2. Samhällsbyggnadsbolag

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av..

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag som dominerat i flödet denna vecka

Ny kreditsmäll för SBB
Ny kreditsmäll för SBB. ..

Batljan uppmärksammas utomlands: "Uppvaktade sparare med skryt och löften"
Historien om SBB och Ilija Batljans väg till toppen, som nu kapitlet där hans fastighetsimperium balanserar på randen till sammanbrott, fascinerar inte bara finanssverige utan även utländsk media...

Här hittar du mer nyheter och videos där Samhällsbyggnadsbolag nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Nvidia

Nvidia är ett teknikbolag. Bolaget är specialiserade inom visuell datorteknik och erbjuder ett flertal produkter som berör grafikkort, grafikbehandlingsenheter (GPU) och artificiell intelligens (AI). Produkterna används huvudsakligen inom spelindustrin och vidaresäljs under ett flertal olika..

Nyheter om Nvidia som dominerat i flödet denna vecka

Nvidia krossar förväntningarna – aktien skenar
Nvidia rapporterade sina resultat för det första kvartalet efter börsens stängning på onsdagen och överträffade analytikernas förväntningar både när det gäller intäkter och vinst, tack vare styrkan i sitt datacenter-segment...

Blandad börs – Atlas Copco lyfte efter tjurrusning i USA
Stockholmsbörsen var blandad vid dagens stängning. Anledningen stavas Atlas Copco och det lyft som aktien fick efter halvledarbolaget Nvidias tjurrusning på New York-börsen.  Minus på breda OMXSPI-index och plus på storbolagsindex..

Här hittar du mer nyheter och videos där Nvidia nämns.

4. Storskogen

Storskogen är en privatägd bolagsgrupp som förvärvar och driver bolag inom varierande sektorer. Bolaget är uppdelat i tre affärsområden: tjänster, handel och industri. Visionen är att vara en långsiktig ägare med kapacitet att stötta företagen med kapital och kompetens. Bolaget..

Nyheter om Storskogen som dominerat i flödet denna vecka

Moodys drar tillbaka Storskogens kreditbetyg
Kreditvärderingsinstitutet Moodys drar tillbaka sitt kreditbetyg för förvärvskonglomeratet Storskogen av "affärsmässiga skäl". Därutöver dras också de negativa utsikterna tillbaka. Storskogens kreditbetyg var B1...

Rättelse – Storskogen kreditbetyg
Aktiespararna rättar tidigare artikel..

Här hittar du mer nyheter och videos där Storskogen nämns.

5. Camurus

Camurus är ett forskningsbaserat läkemedelsbolag som utvecklar och distribuerar produkter för behandling av svåra och kroniska sjukdomar. Sjukdomar som behandlas med bolagets produkter innefattar exempelvis cancer, endokrina störningar samt för patienter med opioidberoende. Camurus driver..

Nyheter om Camurus som dominerat i flödet denna vecka

Handelsbanken spår 3,3 miljarder kronor i Buvidal/Brixadi-intäkter för Camurus 2027
Handelsbanken räknar med att läkemedelsbolaget Camurus kommer att generera 3,3 miljarder kronor i Buvidal/Brixadi-intäkter 2027, vilket är högre än bolagets egna prognos på 3 miljarder kronor.  Igår godkände amerikanska..

Handelsbanken: Brixadi ger Camurus 3,3 miljarder i intäkter 2027
Handelsbanken räknar med att läkemedelsbolaget Camurus kommer att generera 3,3 miljarder kronor i Buvidal/Brixadi-intäkter 2027, vilket är högre än bolagets egna prognos på 3 miljarder kronor...

Här hittar du mer nyheter och videos där Camurus nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

2000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Atlas Copco

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt