Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktierna

Aktierna det snackas mest om just nu – Novo Nordisk mest omskrivet

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Novo Nordisk, Vestas Wind Systems och Hexagon i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Novo Nordisk

Novo Nordisk är en producent av insulin för diabetesbehandling. Utöver specialistkompetensen inom diabetes producerar bolaget läkemedel för hormonbehandling samt vid hemofili och blödningsrubbningar. Produkterna återfinns på en global marknad och säljs under separata varumärken. Bolaget..

Nyheter om Novo Nordisk som dominerat i flödet denna vecka

Novo Nordisk nu ett av världens 20 högst värderade bolag
Efter tisdagens kraftiga kursuppgång är danska Novo Nordisk ett av världens 20 högst värderade bolag. Det skriver Marketwire med hänvisning till statistik från Companiesmarketcap...

Novo Nordisk rusar efter uppnådda studiemål
Det danska läkemedelsföretaget Novo Nordisk tillkännager att dess läkemedel Wegovy, avsett för fetma, minskade risken för allvarliga kardiovaskulära händelser (MACE) med 20 procent hos personer som lider av övervikt eller fetma..

Här hittar du mer nyheter och videos där Novo Nordisk nämns.

2. Vestas Wind Systems

Vestas Wind Systems är en tillverkare av vindkraftverk. Bolaget är verksamma inom hela värdekedjan, från design, produktion, montering, logistikinstallation till eftermarknadsservice. Vindkraftverken återfinns idag på en global marknad inom samtliga regioner. Utöver erbjuds konsulttjänster..

Nyheter om Vestas Wind Systems som dominerat i flödet denna vecka

Vestas VD köper aktier för nära 1 miljon danska kronor
Danska vindkraftsbolaget Vestas VD Henrik Andersen har köpt 5 750 aktier i bolaget...

Här hittar du mer nyheter och videos där Vestas Wind Systems nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Hexagon

Hexagon är en global leverantör av tekniska lösningar. Idag är bolaget specialiserade inom utveckling av informationsteknologi som vidare används inom geospatiala och industriella applikationer. Bolagets lösningar integrerar huvudsakligen sensorer, mjukvara, industrikunskap och kunders..

Nyheter om Hexagon som dominerat i flödet denna vecka

Viceroy släpper ny kritisk rapport om Hexagon
Blankarspecialisten Viceroy publicerar på tisdagen en ny kritisk analys av mätteknikbolaget Hexagon...

Viceroy släpper ny kritisk Hexagon-rapport
Blankarspecialisten Viceroy publicerar på tisdagen en ny kritisk analys av mätteknikbolaget Hexagon...

Här hittar du mer nyheter och videos där Hexagon nämns.

4. Samhällsbyggnadsbolag

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av..

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag som dominerat i flödet denna vecka

Blunder drog ned SBB på börsen
Efter en tillfällig återhämtning under måndagen vände Stockholmsbörsen under tisdagen åter nedåt och stängdes på minus. I blickfånget stod fastighetsbolaget SBB efter en fadäs med balansräkningen. Vi börjar med..

SBB gör förtydligande efter ändrad balansräkning
SBB har i veckan blivit uppmärksammat för att ha ändrat i balansräkningen för det andra kvartalet, utan att meddela marknaden...

Här hittar du mer nyheter och videos där Samhällsbyggnadsbolag nämns.

5. Kinnevik

Kinnevik är ett investmentbolag. Bolaget innehar idag fokus på att bygga digitala konsumentverksamheter. Affärsidén är att långsiktiga äga sina innehav genom aktiv delaktighet i den globala diversifierade portföljen av bolag. Kinneviks innehav är uppdelade i affärssegmenten e-handel &..

Nyheter om Kinnevik som dominerat i flödet denna vecka

Rött börsavslut på veckan – Investor föll rejält
Stockholmsbörsen avslutade veckan med ett minus på 1,0 procent för det breda OMXSPI-indexet. Storbolagsindex OMXS30 föll 0,9 procent. Wallenbergsfärens flaggskepp Investors B-aktie föll 2,4 procent efter att A-aktien petats ur MSCI:s..

Kinneviks nätläkare på randen till konkurs efter kollapsade dealen
Nätläkaren var till inte allt för länge sen omhuldad och fick både Kinnevik och VNV Global som storägare. Men idag har bolaget tagit storstryk på börsen och aktievärdet är nästan utraderat. Dessutom har en plan för att köpa..

Här hittar du mer nyheter och videos där Kinnevik nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

2000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Samhällsbyggnadsbolag

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt