Hexagon (HEXA B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Hexagon aktie

HEXA B  

Hexagon är en global leverantör av tekniska lösningar. Idag är bolaget specialiserade inom utveckling av informationsteknologi som vidare används inom geospatiala och industriella applikationer. Bolagets lösningar integrerar huvudsakligen sensorer, mjukvara, industrikunskap och kunders arbetsflöden till informationsekosystem. Kunderna återfinns på global nivå inom varierande branscher. Hexagon grundades under 1975 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hexagon tillhör sektorn Industri och branschen Mätning & Analys. Bolaget har ett börsvärde på 319 293 MSEK, en omsättning på 40 868 MSEK och med ett resultat på 6 738 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Hexagon

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Hexagon (HEXA B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Hexagon aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern HEXA B. Aktien har ett P/E-tal på 47.4 och P/S-tal på 8.2 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Hexagon utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Hexagon senaste utdelning är 0.9 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 0.8% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Hexagon Avanza – se aktiekurs idag

Se Hexagon senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Hexagon – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Hexagon.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Hexagon.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Hexagon

Hexagon

TickerHEXA B
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorIndustri
BranschMätning & Analys
Börsvärde319 293 MSEK
Omsättning40 868 MSEK
Vinst6 738 MSEK
P/E47.4
P/S8.2
Utdelning0.9 SEK
Direktavkastning0.8%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Hexagon

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Hexagon? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter