Vestas Wind Systems (DK) (VWS) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Vestas Wind Systems (DK) aktie

VWS  

Vestas Wind Systems är en tillverkare av vindkraftverk. Bolaget är verksamma inom hela värdekedjan, från design, produktion, montering, logistikinstallation till eftermarknadsservice. Vindkraftverken återfinns idag på en global marknad inom samtliga regioner. Utöver erbjuds konsulttjänster för mätning och utvärdering. Huvudkontoret ligger i Århus.

Vestas Wind Systems (DK) tillhör sektorn Kraftförsörjning och branschen Vindkraft. Bolaget har ett börsvärde på 230 149 MDKK, en omsättning på 94 257 MDKK och med ett resultat på 5 804 MDKK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Vestas Wind Systems (DK)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Vestas Wind Systems (DK) (VWS) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Vestas Wind Systems (DK) aktie handlas på börsen i Danmark, på listan Large Cap, och med tickern VWS. Aktien har ett P/E-tal på 39.7 och P/S-tal på 2.1 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Vestas Wind Systems (DK) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Vestas Wind Systems (DK) senaste utdelning är 1.7 DKK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 0.7% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Vestas Wind Systems (DK) Avanza – se aktiekurs idag

Se Vestas Wind Systems (DK) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Vestas Wind Systems (DK) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Vestas Wind Systems (DK).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Vestas Wind Systems (DK).

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Vestas Wind Systems (DK)

Vestas Wind Systems (DK)

TickerVWS
ListaLarge Cap
LandDanmark
SektorKraftförsörjning
BranschVindkraft
Börsvärde230 149 MDKK
Omsättning94 257 MDKK
Vinst5 804 MDKK
P/E39.7
P/S2.1
Utdelning1.7 DKK
Direktavkastning0.7%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Vestas Wind Systems (DK)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Vestas Wind Systems (DK)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter