Aktierna det snackas mest om just nu – Samhällsbyggnadsbolag mest omskrivet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Aktierna det snackas mest om just nu – Samhällsbyggnadsbolag mest omskrivet

Aktierna

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Samhällsbyggnadsbolag, Embracer och SAS i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Samhällsbyggnadsbolag

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av..

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag som dominerat i flödet denna vecka

Gjorde rekordaffären – nu tar Synnes över SBB
Mannen som tar över SBB var med och gjorde rekordaffären på 92 miljarder mellan Akelius och Heimstaden Bostad. Tajmingen sände en rysning av beundran genom fastighetssverige och Leiv Synnes gick från känd till aktad...

"SBB inte systemviktigt för den svenska ekonomin"
Sverigedemokraterna och Liberalerna säger nej till räddningsaktioner för SBB, trots att regeringen har öppnat för att svara politiskt på SBB-krisen...

Här hittar du mer nyheter och videos där Samhällsbyggnadsbolag nämns.

2. Embracer

Embracer Group förvärvar, utvecklar och förlägger PC- och konsolspel för den globala spelmarknaden. Bolaget har en bred spelportfölj med ett hundratal egna varumärken, såsom Saints Row, Goat Simulator, Dead Island och Darksiders. Koncernen har huvudkontor i Karlstad och global närvaro..

Nyheter om Embracer som dominerat i flödet denna vecka

Spararna köper dippen - kastar sig över SBB och Embracer
Spararna har under maj månad flockats kring utbombade Embracer och SBB...

Embracers vd verkar befinna sig i Saudiarabien - Di
Marknaden spekulerar i ett bud på det kurskollapsade gamingbolaget Embracers efter uppgifter om att det privatjet vd Lars Wingefors brukar flyga i befinner sig i Saudiarabien, vilket troligtvis ligger bakom dagens kursuppgång på..

Här hittar du mer nyheter och videos där Embracer nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. SAS

SAS är ett skandinaviskt flygbolag. Flygrutterna består av inrikes- och utrikesflyg, med Europa, Nordamerika och Asien som dominerande resmål. Övrig verksamhet som bolaget bedriver förutom passagerarflyg innefattar även transport- och frakttjänster, samt markhantering och tekniskt underhåll..

Nyheter om SAS som dominerat i flödet denna vecka

Ur askan i elden för Embracer på grön börsdag
Överraskande nog fortsätter krisande Embracer att återhämta sig, medan flygbolaget SAS rasade rejält under torsdagens gröna börs.  Juni inleder sin första börsdag med att stänga i sommargröna färger. Breda index OMXSPI var upp..

SAS-aktien kan bli nära på värdelös enligt flyganalytiker - Di
Trots en stark efterfrågan på sommarresor kan SAS aktie bli nära på värdelös om några månader, när kapitalanskaffningsprocessen är klar. Det skriver Sydbanks flyganalytiker Jacob Pedersen i en rapportkommentar som Dagens industri..

Här hittar du mer nyheter och videos där SAS nämns.

4. New Wave

New Wave Group är verksamma inom sport-, gåvo- och inredningssektorn. Bolaget fokuserar på etablering, förvärv och vidare utveckling av ett flertal varumärken inom nämnda sektorer. Exempel på varumärken som går under koncernen innefattar exempelvis Kosta Boda, Craft, Orrefors samt Clique...

Nyheter om New Wave som dominerat i flödet denna vecka

New Waves aktie tappar under hög omsättning
Varumärkesbolaget New Waves handlas ned under hög omsättning på en övrigt grön börs, uppmärksammar Di. Vid 12:30-tiden noteras nedgången till -5,5 procent, medan OMXS30 lyfter närmare 0,6 procent. Hittills i år har aktien tappat..

New Waves vd stortankar aktier
Affären uppgår till 25 miljoner kronor – insynsköpet lyfte aktien..

Här hittar du mer nyheter och videos där New Wave nämns.

5. Tesla

Tesla är en amerikansk fordonstillverkare. Bolaget är specialiserade inom eldrivna fordon, där fordonen helt ämnas drivas på el under samma varumärke. Bolaget har även ett globalt supercharger nätverk som möjliggör snabb laddning innan avfärd. Produktionen av bilarna utgår ifrån egna..

Nyheter om Tesla som dominerat i flödet denna vecka

Därför säljs tre trasiga Tesla för 22 miljoner
Vi har tidigare rapporterat om hur tre övergivna och trasiga Tesla Roadsters hittades i en container i Kina. Efter en lång tids auktion fortsätter buden att hagla in. Bilarna hittades i en hamn i Kina och det är amerikanska Gruber..

Nvidia-aktien har blivit för dyr enligt Cathie Wood - föredrar Tesla under AI-boomen
Ark Invests vd Cathie Wood försvarar sina aktieförsäljningar i rusande chipjätten Nvidia med hänvisning till en hög värdering.  I en serie inlägg på Twitter påpekar Wood att Nvidia prissätts till 25 gånger försäljningen för..

Här hittar du mer nyheter och videos där Tesla nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Akelius

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt