Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktierna

Aktierna det snackas mest om just nu – Samhällsbyggnadsbolag mest omskrivet

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Samhällsbyggnadsbolag, Viaplay och Microsoft i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Samhällsbyggnadsbolag

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av..

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag som dominerat i flödet denna vecka

Ilija Batljan säljer aktier på bred front
SBB:s före detta VD Ilija Batljan har under sommaren sålt aktier för totalt 400 miljoner kronor...

SBB tecknar i Studentbostäders riktade emission
Studentbostäder i Norden meddelar under torsdagskvällen att de ska genomföra en riktad emission och en företrädesemission om sammanlagt ca 100 miljoner kronor...

Här hittar du mer nyheter och videos där Samhällsbyggnadsbolag nämns.

2. Viaplay

NENT Group, även kända under Nordic Entertainment Group, är verksamma inom underhållningsbranschen. Inom bolaget återfinns ett brett utbud av TV kanaler, streamingtjänster samt radiostationer, som vidaresänds runtom den nordiska marknaden. Mer kända varumärken inkluderar ViaPlay, Rix FM..

Nyheter om Viaplay som dominerat i flödet denna vecka

Viaplays ordförande Pernille Erenbjerg lämnar styrelsen
Viaplay Group meddelar att bolagets styrelseordförande Pernille Erenbjerg informerat valberedningen om att hon lämnar styrelsen med omedelbar verkan på grund av sjukdom. Det framgår av ett pressmeddelande...

Mindre nedgång på Stockholmsbörsen
Stockholmsbörsen handlades på torsdagen inom ett snävt intervall nära nollstrecket. Viaplay tappade stort efter tillbakadragna mål och beskedet att styrelseordföranden lämnar sin post. I övrigt visade flera rapporterande bolag..

Här hittar du mer nyheter och videos där Viaplay nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Microsoft

Microsoft är ett globalt IT-bolag. Bolaget utvecklar, designar och tillverkar ett brett utbud av programvaruprodukter, inklusive hård- och mjukvara, för den globala datamarknaden. Verksamheten drivs via flertalet affärssegment, där störst specialisering återfinns inom utveckling av..

Nyheter om Microsoft som dominerat i flödet denna vecka

Microsoft drar ned ytterligare på personalstyrkan - säger upp säljare
Amerikanska mjukvarujätten Microsoft bekräftade under måndagen att de gör av sig med fler anställda, en vecka efter att bolagets nya räkenskapsår inletts, rapporterar CNBC.  Microsoft har inte kommunicerat vilka roller eller hur..

Microsoft vinner strid i domstol om att få köpa Activision Blizzard - BN
Mjukvarubolaget Microsoft vinner en strid i domstol om att få köpa spelutvecklaren Activision Blizzard, rapporterar Bloomberg News. Microsoft vinner därmed över myndigheten FTC, Federal Trade Commission, som krävt att domstolen ska..

Här hittar du mer nyheter och videos där Microsoft nämns.

4. TF Bank

TF Bank bedriver bankverksamhet. Banken erbjuder ett brett utbud av traditionella tjänster inom kapitalförvaltning och lånefinansiering. Kunderna består av både privata aktörer samt företagskunder runtom Norden och Baltikum. En stor del av tjänsterna nås digitalt och övriga tjänster som..

Nyheter om TF Bank som dominerat i flödet denna vecka

Ökad vinst för TF Bank
TF Bank redovisar ett rörelseresultat för andra kvartalet på 123 miljoner kronor (107)...

TF Bank ökade vinsten
TF Bank redovisar ett rörelseresultat för andra kvartalet på 123 miljoner kronor (107)...

Här hittar du mer nyheter och videos där TF Bank nämns.

5. Embracer

Embracer Group förvärvar, utvecklar och förlägger PC- och konsolspel för den globala spelmarknaden. Bolaget har en bred spelportfölj med ett hundratal egna varumärken, såsom Saints Row, Goat Simulator, Dead Island och Darksiders. Koncernen har huvudkontor i Karlstad och global närvaro..

Nyheter om Embracer som dominerat i flödet denna vecka

Embracer omsätter flera hundratals miljoner i Ryssland - P4 Värmland
SVT kunde under gårdagen informera om hur flera svenska företag fortsatt bedriver verksamhet i Ryssland, inklusive gamingbolaget Embracer. Nu uppger P4 Värmland att Embracers omsättning uppgick till över 350 miljoner kronor i Ryssland..

Embracer omsätter hundratals  miljoner i Ryssland
Uppgifter: Embracer fortsätter bedriva verksamhet i Ryssland..

Här hittar du mer nyheter och videos där Embracer nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

2000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Activision Blizzard

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt