Aktierna det snackas mest om just nu – SAS och Tesla toppar listan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Aktierna det snackas mest om just nu – SAS och Tesla toppar listan

Aktierna

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen SAS, Tesla och Volvo i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. SAS

SAS är ett skandinaviskt flygbolag. Flygrutterna består av inrikes- och utrikesflyg, med Europa, Nordamerika och Asien som dominerande resmål. Övrig verksamhet som bolaget bedriver förutom passagerarflyg innefattar även transport- och frakttjänster, samt markhantering och tekniskt underhåll..

Nyheter om SAS som dominerat i flödet denna vecka

SAS dementerar Dillings uttalande: "Inget avtal"
SAS har kommit överens med de strejkande piloterna, uppger SAS ordförande Carsten Dilling för Dagens industri. Men flygbolagets kommunikationschef håller inte med...

Pilotstrejken slut – parterna överens i natt
Ett nytt avtal skrevs på i natt som piloterna på SAS accepterar vilket innebär att pilotstrejken efter drygt två veckor är slut. ”Efter 15 dagar med strejk har SAS och SAS Scandinavias pilotföreningar avslutat medlingen. Parterna..

Här hittar du mer nyheter och videos där SAS nämns.

2. Tesla

Tesla är en amerikansk fordonstillverkare. Bolaget är specialiserade inom eldrivna fordon, där fordonen helt ämnas drivas på el under samma varumärke. Bolaget har även ett globalt supercharger nätverk som möjliggör snabb laddning innan avfärd. Produktionen av bilarna utgår ifrån egna..

Nyheter om Tesla som dominerat i flödet denna vecka

Volvo ska bli lastbilarnas nya Tesla
Infrastrukturfrågan är ständigt på tapeten när det kommer till elbilar. Utan lämplig infrastruktur går det fort åt skogen, särskilt när det vankas långfärdskörning. När det kommer till tung trafik som exempelvis lastbilar..

Pressat Tesla slog förväntningarna
Elbilstillverkaren Tesla har pressats från flera håll men delårsrapporten för det andra kvartalet blev något bättre än väntat. Aktien stiger i efterhandeln...

Här hittar du mer nyheter och videos där Tesla nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Volvo

Volvo (Volvo lastvagnar) är en global tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller även kompletta finansiella tjänster och tillhörande service. Bolaget har en verksamhet med ett flertal produktionsanläggningar på global..

Nyheter om Volvo som dominerat i flödet denna vecka

Volvo ska bli lastbilarnas nya Tesla
Infrastrukturfrågan är ständigt på tapeten när det kommer till elbilar. Utan lämplig infrastruktur går det fort åt skogen, särskilt när det vankas långfärdskörning. När det kommer till tung trafik som exempelvis lastbilar..

Börsen lägger i backen – delårsrapporterna flödar
Börsen backar något vid lunchtid på tisdagen, trots positiv delårsrapport från Volvo. Det är bland annat Apples besked om att man minskar kostnaderna som får börsen att skaka en aning. Delårsrapporterna haglar, och börsen..

Här hittar du mer nyheter och videos där Volvo nämns.

4. Sinch

Sinch är ett teknikbolag. Bolaget erbjuder molnbaserade kommunikationstjänster som gör att kunderna kan integrera meddelande (SMS)-, röstapplikations- och mobildatatjänster i sin verksamhet. Kommunikationstjänster används för hantering av kritisk information hos exempelvis banker, flygbolag..

Nyheter om Sinch som dominerat i flödet denna vecka

Sinch vd får gå dagen innan rapport
Sinch vd får gå dagen innan rapport. ..

SBB blankas mest – igen
Återigen har det blankats mest i SBB.  Listan baseras på till Finansinspektionen inrapporterade korta positioner på 0,1 procent av kapitalet eller mer. Bolag Procent, denna vecka Förra veckan SBB 15 15,4 Electrolux 14,1 14,8 Scandic..

Här hittar du mer nyheter och videos där Sinch nämns.

5. Castellum

Castellum är ett fastighetsbolag. Portföljen av fastigheter utgörs huvudsakligen av kommersiella lokaler för kontor, butik, lager och industri. Fastigheterna ägs och förvaltas under gemensamt varumärke. Verksamhet återfinns huvudsakligen inom den nordiska marknaden, där bolaget avser att..

Nyheter om Castellum som dominerat i flödet denna vecka

Castellum: Starkt nu men tuffare snart
Stockholmsbörsens största kontorsfastighetsbolag handlas med nästan 50% rabatt...

Här är de mest handlade aktierna
Bankaktier var populära i förra veckan. Tre av de mest köpta aktierna var banker bland Swedbanks kunder. Men mest köpta var SBB, Samhällsbyggnadsbolaget, som haft stora svårigheter de senaste månaderna. Förra veckans svaga..

Här hittar du mer nyheter och videos där Castellum nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Apple

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt