Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktierna

Aktierna det snackas mest om just nu – Sinch och Samhällsbyggnadsbolag toppar listan

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Sinch, Samhällsbyggnadsbolag och Twitter i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Sinch

Sinch är ett teknikbolag. Bolaget erbjuder molnbaserade kommunikationstjänster som gör att kunderna kan integrera meddelande (SMS)-, röstapplikations- och mobildatatjänster i sin verksamhet. Kommunikationstjänster används för hantering av kritisk information hos exempelvis banker, flygbolag..

Nyheter om Sinch som dominerat i flödet denna vecka

Lista: Börsens dyraste och billigaste aktier – Embracer och Sinch tar plats
Affärsvärlden har sållat ut börsens dyrgripar – och de billigaste aktierna just nu, enligt analytikernas estimat...

Blankare tar hem storvinster: "Det är ganska uppenbart#8230;"
Efter en framgångsrik period har nu spekulationerna i aktienedgångar börjat minska – särskilt i uppmärksammade bolag som SBB och Sinch, skriver Dagens Industri...

Här hittar du mer nyheter och videos där Sinch nämns.

2. Samhällsbyggnadsbolag

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av..

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag som dominerat i flödet denna vecka

Blankare om rusningeni SBB: ”It’s fucked”
Viceroys Fraser Perring: ”Fundamenta har inte ändrats” • Vill inte svara på frågan om positionerna..

SBB fortsätter rusa- här är förklaringen
Flera saker som inträffat senaste dagarna • "Ordentligt problematiskt för blankarna" • "Uppsidan ser väldigt stor ut just nu"..

Här hittar du mer nyheter och videos där Samhällsbyggnadsbolag nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Twitter

Twitter driver en social nätverkstjänst. Bolaget erbjuder en global plattform för allmänheten att publicera korta meddelanden i realtid. Varje användare har ett personligt konto där denne kan välja att publicera en tweet - Ett kort meddelande bestående av max 140 tecken. Twitter grundades..

Nyheter om Twitter som dominerat i flödet denna vecka

Kryptospekulationen: Den verkliga anledningen till Elon Musks köp av Twitter
Förra veckan köpte Elon Musk Twitter för 44 miljarder dollar, motsvarande 484 miljarder kronor. Efter köpet gjorde den kontroversielle Tesla- och Space X-chefen sig av med hela Twitters styrelse. Därefter utsåg han sig själv till vd..

Twitters mäktiga: ”Musk lite av en mansbebis”
Magda Gad, Hanif Bali och Agnes Wold tillhör toppskiktet av svenska Twitter. De ser stora risker med Elon Musks nya giv. Både för miljardären själv och för samhället...

Här hittar du mer nyheter och videos där Twitter nämns.

4. Apple

Apple är ett amerikanskt data- och hemelektronikbolag. Bolaget designar och konstruerar mobiler, datorer och surfplattor. Exempel på varumärken inkluderar Macbook, Iphone, Apple TV, och Ipad. Utöver erbjuds egenutvecklade programvaror, kringutrustning, nätverkslösningar, samt tillhörande..

Nyheter om Apple som dominerat i flödet denna vecka

Steve Jobs stal sin bästa idé från Nike
Steve Jobs bästa idé hos Apple var varken någon dator eller telefon – utan handlade om marknadsföringen med fokus på människor, inte produkter. När Apple-grundaren Steve Jobs kom tillbaka till företaget som då i princip bara..

Flera storbolag påverkade av nya coronautbrott i Kina
De nya coronavirusutbrotten i Kina, som är de allvarligaste sedan i somras, har påverkat flera storbolag verksamma i landet, rapporterar Reuters. Ett av dessa är taiwanesiska kontraktstillverkaren Foxconn vars fabrik i Zhengzhou, som..

Här hittar du mer nyheter och videos där Apple nämns.

5. Castellum

Castellum är ett fastighetsbolag. Portföljen av fastigheter utgörs huvudsakligen av kommersiella lokaler för kontor, butik, lager och industri. Fastigheterna ägs och förvaltas under gemensamt varumärke. Verksamhet återfinns huvudsakligen inom den nordiska marknaden, där bolaget avser att..

Nyheter om Castellum som dominerat i flödet denna vecka

Småsparare förvirrade: Vad vill Roger Akelius?
Småsparare spekulerar på sociala medier om Roger Akelius vill trycka ner aktiekursen i Castellum med sin attack på vd:n Rutger Arnhult. I förlängningen skulle det, enligt ryktena, öppna för Roger Akelius att köpa ytterligare aktier..

Roger Akelius: Castellum måste slopa utdelningen
Det uppger fastighetsbolagets nya storägare i en intervju med GP...

Här hittar du mer nyheter och videos där Castellum nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

2000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Akelius

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt