Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktierna

Aktierna det snackas mest om just nu – Tesla och Skanska toppar listan

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Tesla, Skanska och Samhällsbyggnadsbolag i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Tesla

Tesla är en amerikansk fordonstillverkare. Bolaget är specialiserade inom eldrivna fordon, där fordonen helt ämnas drivas på el under samma varumärke. Bolaget har även ett globalt supercharger nätverk som möjliggör snabb laddning innan avfärd. Produktionen av bilarna utgår ifrån egna..

Nyheter om Tesla som dominerat i flödet denna vecka

Det här köpte och sålde sparare under december
Efter höstens uppgångar blev årets sista månad en blekare historia. – Defensivt, utdelningar och investmentbolag lockar, men även Tesla, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet.   I december köpte spararna på sig en hel del..

Tusentals miljarder borta: ”Sagan om Tesla slut”
Efter sju dagars kursfall i rad studsade aktien i Tesla upp på onsdagen – en liten tröst för köptrogna småsparare då tusentals miljarder av börsvärdet är utraderat. Tesla steg 3,3 procent till kursen 112,71 dollar på USA..

Här hittar du mer nyheter och videos där Tesla nämns.

2. Skanska

Skanska är ett globalt bygg- och projektutvecklingsbolag. Bolaget är verksamma inom bygg och utveckling av kommersiella lokaler, bostäder och projekt i offentlig-privat samverkan. Företaget är även aktiva inom BIM (Building Information Management) som innefattar planering och visualisering av..

Nyheter om Skanska som dominerat i flödet denna vecka

Skanskas julklapp: Ordrar för 13 miljarder kronor
I en tid då makroekonomerna spår dystra utsikter för byggbranschen går Skanska mot strömmen ordermässigt...

Här hittar du mer nyheter och videos där Skanska nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Samhällsbyggnadsbolag

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av..

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag som dominerat i flödet denna vecka

SBB-avknoppningen Neobo lockar inte - Di
Fastighetsbolaget SBB:s bostadsavknoppning Neobo ser ut att få en låg värdering men aktien lockar inte. Det skriver Dagens industri, Di, i en analys. "Neobo kommer att bli ett av de mest ägda småbolagen på börsen då SBB har hela..

Jurister om högljudda blankarna: "FI kliar sig i huvudet"
Högljudda blankare har kastat sig över aktier som Evolution, Sinch och SBB i år...

Här hittar du mer nyheter och videos där Samhällsbyggnadsbolag nämns.

4. Nordnet

Nordnet är en digital bank för sparande och investeringar. Genom innovation och nytänkande utmanar vi traditionella strukturer och ger privata sparare tillgång till samma information, verktyg och service som professionella investerare. Nordnet har 500 anställda och vi finns i Sverige, Norge,..

Nyheter om Nordnet som dominerat i flödet denna vecka

Det här köpte och sålde sparare under december
Efter höstens uppgångar blev årets sista månad en blekare historia. – Defensivt, utdelningar och investmentbolag lockar, men även Tesla, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet.   I december köpte spararna på sig en hel del..

December: Köp i tillväxtmarknadsfonder
Globalfonder och tillväxtmarknadsfonder fortsätter att locka till köp i december, visar statistik från Nordnet. – Spararna köper exponering mot USA och Kina, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet. December inledde med betydligt..

Här hittar du mer nyheter och videos där Nordnet nämns.

5. Apple

Apple är ett amerikanskt data- och hemelektronikbolag. Bolaget designar och konstruerar mobiler, datorer och surfplattor. Exempel på varumärken inkluderar Macbook, Iphone, Apple TV, och Ipad. Utöver erbjuds egenutvecklade programvaror, kringutrustning, nätverkslösningar, samt tillhörande..

Nyheter om Apple som dominerat i flödet denna vecka

Efter Teslas ras – aktien stor blankarfavorit
Amerikanska elbilsjätten Tesla är nu den näst mest blankade aktien i USA efter Apple, konstaterar CNBC. Bara under december har Teslas aktie rasat med 35 procent – totalt är kursfallet för bolaget 65 procent på börsen hittills i..

New York-börserna stiger – uppåt för Tesla
Tydliga uppgångar på New York-börserna och en fortsatt återhämtning för Tesla. Så inleds torsdagshandeln i USA. New York-börserna inledde torsdagshandeln med tydliga uppgångar och därmed en rekyl från gårdagens nedåtgående..

Här hittar du mer nyheter och videos där Apple nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

1000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt