Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktierna

Aktierna det snackas mest om just nu – Tesla och Skanska toppar listan

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Tesla, Skanska och Samhällsbyggnadsbolag i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Tesla

Tesla är en amerikansk fordonstillverkare. Bolaget är specialiserade inom eldrivna fordon, där fordonen helt ämnas drivas på el under samma varumärke. Bolaget har även ett globalt supercharger nätverk som möjliggör snabb laddning innan avfärd. Produktionen av bilarna utgår ifrån egna..

Nyheter om Tesla som dominerat i flödet denna vecka

Det här köpte och sålde sparare under december
Efter höstens uppgångar blev årets sista månad en blekare historia. – Defensivt, utdelningar och investmentbolag lockar, men även Tesla, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet.   I december köpte spararna på sig en hel del..

Tusentals miljarder borta: ”Sagan om Tesla slut”
Efter sju dagars kursfall i rad studsade aktien i Tesla upp på onsdagen – en liten tröst för köptrogna småsparare då tusentals miljarder av börsvärdet är utraderat. Tesla steg 3,3 procent till kursen 112,71 dollar på USA..

Här hittar du mer nyheter och videos där Tesla nämns.

2. Skanska

Skanska är ett globalt bygg- och projektutvecklingsbolag. Bolaget är verksamma inom bygg och utveckling av kommersiella lokaler, bostäder och projekt i offentlig-privat samverkan. Företaget är även aktiva inom BIM (Building Information Management) som innefattar planering och visualisering av..

Nyheter om Skanska som dominerat i flödet denna vecka

Skanskas julklapp: Ordrar för 13 miljarder kronor
I en tid då makroekonomerna spår dystra utsikter för byggbranschen går Skanska mot strömmen ordermässigt...

Här hittar du mer nyheter och videos där Skanska nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Samhällsbyggnadsbolag

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av..

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag som dominerat i flödet denna vecka

SBB-avknoppningen Neobo lockar inte - Di
Fastighetsbolaget SBB:s bostadsavknoppning Neobo ser ut att få en låg värdering men aktien lockar inte. Det skriver Dagens industri, Di, i en analys. "Neobo kommer att bli ett av de mest ägda småbolagen på börsen då SBB har hela..

Jurister om högljudda blankarna: "FI kliar sig i huvudet"
Högljudda blankare har kastat sig över aktier som Evolution, Sinch och SBB i år...

Här hittar du mer nyheter och videos där Samhällsbyggnadsbolag nämns.

4. Nordnet

Nordnet är en digital bank för sparande och investeringar. Genom innovation och nytänkande utmanar vi traditionella strukturer och ger privata sparare tillgång till samma information, verktyg och service som professionella investerare. Nordnet har 500 anställda och vi finns i Sverige, Norge,..

Nyheter om Nordnet som dominerat i flödet denna vecka

Det här köpte och sålde sparare under december
Efter höstens uppgångar blev årets sista månad en blekare historia. – Defensivt, utdelningar och investmentbolag lockar, men även Tesla, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet.   I december köpte spararna på sig en hel del..

December: Köp i tillväxtmarknadsfonder
Globalfonder och tillväxtmarknadsfonder fortsätter att locka till köp i december, visar statistik från Nordnet. – Spararna köper exponering mot USA och Kina, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet. December inledde med betydligt..

Här hittar du mer nyheter och videos där Nordnet nämns.

5. Apple

Apple är ett amerikanskt data- och hemelektronikbolag. Bolaget designar och konstruerar mobiler, datorer och surfplattor. Exempel på varumärken inkluderar Macbook, Iphone, Apple TV, och Ipad. Utöver erbjuds egenutvecklade programvaror, kringutrustning, nätverkslösningar, samt tillhörande..

Nyheter om Apple som dominerat i flödet denna vecka

Efter Teslas ras – aktien stor blankarfavorit
Amerikanska elbilsjätten Tesla är nu den näst mest blankade aktien i USA efter Apple, konstaterar CNBC. Bara under december har Teslas aktie rasat med 35 procent – totalt är kursfallet för bolaget 65 procent på börsen hittills i..

New York-börserna stiger – uppåt för Tesla
Tydliga uppgångar på New York-börserna och en fortsatt återhämtning för Tesla. Så inleds torsdagshandeln i USA. New York-börserna inledde torsdagshandeln med tydliga uppgångar och därmed en rekyl från gårdagens nedåtgående..

Här hittar du mer nyheter och videos där Apple nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

1000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Apple

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt