Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktierna

Aktierna det snackas mest om just nu – Viaplay mest omskrivet

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Viaplay, Tele2 och Samhällsbyggnadsbolag i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Viaplay

NENT Group, även kända under Nordic Entertainment Group, är verksamma inom underhållningsbranschen. Inom bolaget återfinns ett brett utbud av TV kanaler, streamingtjänster samt radiostationer, som vidaresänds runtom den nordiska marknaden. Mer kända varumärken inkluderar ViaPlay, Rix FM..

Nyheter om Viaplay som dominerat i flödet denna vecka

Viaplay i fritt fall efter brakförlusten
Streamingbolaget Viaplays nya kvartalsrapport, inklusive vinstvarning, ledde till kurskollaps. Igen. Aktien är ner nästan 50 procent på en dag. Nya vd:n flaggar för nyemission eller försäljning av hela bolaget...

Rött på Stockholmsbörsen – rapportras för flera bolag
Stockholmsbörsen inledde torsdagen i rött. Flera tunga bolag har rapporterat sina delårsrapporter, och bland de största förlorarna hittar vi bland annat Viaplay och Intrum. Efter bara några minuters handel visade Stockholmsbörsens..

Här hittar du mer nyheter och videos där Viaplay nämns.

2. Tele2

Tele2 är verksamma inom telekombranschen. Bolaget är i huvudsak inriktade mot att erbjuda tjänster på den europeiska marknaden, vilket innefattar lösningar inom bredband, fast och mobil telefoni, datanät, kabel-TV och innehållstjänster. Produkterna och tillhörande tjänster riktas..

Nyheter om Tele2 som dominerat i flödet denna vecka

Överdriven kursnedgång i Tele2, aktien bör återhämta sig - Pareto
Teleoperatören Tele2 lämnade en relativt solid rapport för det andra kvartalet 2023. Dagens kursfall för aktien beror främst på bolagets ändrade guidning, som signalerade en ökning av kapitalinvesteringarna, capex, med 0,5 till 0,7..

Nyhetsveckan: Yachter, Jan Emanuel och eländig elbil
Nyhetsveckan denna fruntimmersvecka bjuder på ett brett spektrum, där yachter och elbilar trängs med utfallen från ett antal delårsrapporter och en nyupptäckt portal till underjorden. Nyhetsveckan i Dagens PS har varit späckad med..

Här hittar du mer nyheter och videos där Tele2 nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Samhällsbyggnadsbolag

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av..

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag som dominerat i flödet denna vecka

SBB:s tänkta storaffär i kras
Storaffären mellan SBB och Brookfield blir inte längre av...

SBB säljer fastigheter till Höganäs kommun för 104 miljoner kronor
Fastighetsbolaget SBB har ingått avtal om att sälja fyra fastigheter i Högnäs till Höganäs kommun för 104 miljoner kronor...

Här hittar du mer nyheter och videos där Samhällsbyggnadsbolag nämns.

4. Tesla

Tesla är en amerikansk fordonstillverkare. Bolaget är specialiserade inom eldrivna fordon, där fordonen helt ämnas drivas på el under samma varumärke. Bolaget har även ett globalt supercharger nätverk som möjliggör snabb laddning innan avfärd. Produktionen av bilarna utgår ifrån egna..

Nyheter om Tesla som dominerat i flödet denna vecka

Elon Musk: Vettigt att offra marginalerna
Teslachefen Elon Musk tänker fortsätta pressa ned priset på bolagets elbilar. Det kan i så fall öka trycket på andra bilföretag. Men Tesla vill även sälja självkörande teknik och förhandlar med ett annat stort bilbolag...

Därför vill inte Volvo Cars använda Teslas teknik
Volvo Cars ska använda Teslas snabbladdarstationer men inte bolagets autonoma körteknik, Volvo Cars vd förklarar varför. I juni sade Volvo Cars att de ingått avtal med Tesla som ska ge Volvo Cars elbilar tillgång till Teslas..

Här hittar du mer nyheter och videos där Tesla nämns.

5. Volvo Car

Volvo Cars är en global biltillverkare. Bolaget fokuserar på design, utveckling, tillverkning, distribution och försäljning av personbilar i premiumsegmentet, med särskilt fokus på helt elektriska bilar. Utöver huvudverksamheten erbjuds andra nya mobilitetstjänster och diverse leasing- och..

Nyheter om Volvo Car som dominerat i flödet denna vecka

Därför vill inte Volvo Cars använda Teslas teknik
Volvo Cars ska använda Teslas snabbladdarstationer men inte bolagets autonoma körteknik, Volvo Cars vd förklarar varför. I juni sade Volvo Cars att de ingått avtal med Tesla som ska ge Volvo Cars elbilar tillgång till Teslas..

Vinsten pressas i Volvo Cars försäljningslyft
Det blev ett rejält försäljningslyft för biltillverkaren Volvo Cars i andra kvartalet. Intäkterna lyfte kraftigt och i antal sålda bilar blev det en ökning på 25 procent till 178 800 bilar. Men vinsten föll kraftigt – och mer..

Här hittar du mer nyheter och videos där Volvo Car nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

2000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Samhällsbyggnadsbolag

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt