Aktiespararna ser köpläge i teknikkonsulten – gynnas av energiomställningen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktiespararna ser köpläge i teknikkonsulten – gynnas av energiomställningen

Aktiespararna

Aktiespararna har publicerat en analys och rekommendation att köpa teknikkonsultföretaget Rejlers. Företagets fokus på konsulttjänster inom teknik- och energisektorn framhävs som attraktivt, särskilt givet den pågående omställningen till nya energikällor. Aktiespararna förutspår också att Rejlers marginal kan komma att öka under 2024 och 2025.

  • Aktiespararna rekommenderar köp i Rejlers med en riktkurs på 165 kronor.
  • Aktiespararna tror att Rejlers kommer att gynnas av omställningen till nya energikällor.
  • Rejlers förväntas ha en stark tillväxt 2025, med möjlig uppgång redan under 2024.

Rejlers, ett företag som specialiserar sig på konsulttjänster inom elteknik, energi, mekanik, automation och IT, har fått en stark rekommendation från Aktiespararna. De ser företagets fokusområden som mycket attraktiva, framför allt med tanke på den stora omställning och nybyggnation som krävs för att anpassa sig till nya energikällor som vatten-, vind-, sol- och kärnkraft.

Börskollen kan också rapportera att teknikkonsultbolaget nyligen också fick en köprekommendation av Carnegie med en riktkurs 162 SEK. Investmentbanken pekar på att Rejlers långsiktigt har visat en stark tillväxt och där man också ser potential för fortsatt tillväxt och förbättrad lönsamhet finns, inte minst inom energisegmentet.

Utsikter för tillväxt

Enligt Aktiespararnas analys ser 2024 ut att bli ett mellanår för Rejlers, med den största tillväxten förväntad 2025. Men de tror att aktien kan börja stiga redan under 2024, eftersom börsen ofta ligger före den reala ekonomin med sex till nio månader. Man ser att Rejlers väntas dra nytta av omställningen till nya energikällor och växande behov av deras expertis.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Marginalökning förväntas

Aktiespararna ser också potential för en viss marginalökning för Rejlers under 2024, och ännu mer 2025. Trots att aktien har utvecklats starkt sedan rapporten den 2 februari, ser de fortfarande en uppsida. En multipel på cirka 10 gånger EBITDA anses inte orimlig, förutsatt att företagsledningen fortsätter att lyckas med sitt förändringsarbete. Detta skulle ge en aktiekurs på 165 kronor, en uppgång på 20 procent från den nuvarande kursen på 137 kronor, med en ännu större uppsida om marginalen närmar sig 8 procent.

Börskollen om Rejlers

Rejlers är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern REJL B på Mid Cap. Rejlers verkar inom sektorn Industri och aktien har 3394 st ägare hos Avanza samt 678 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Rejlers är en nordisk teknikkonsult. Bolaget erbjuder konsulttjänster inom elteknik, energi, mekanik, automation, elektronik, IT och telekom via egna specialistkonsulter. Idag arbetar bolaget med alltifrån ombyggnation och nybyggnation i byggnadssektorn, projektledning och rådgivning inom energi, till effektivisering inom den industriella sektorn. Störst marknad återfinns inom Norden. Bolaget grundades ursprungligen 1942 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Rejlers, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Rejlers

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Rejlers

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt