Carnegie: 20 procent uppsida i konsulten – ser potential inom energisektorn
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Carnegie: 20 procent uppsida i konsulten – ser potential inom energisektorn

Carnegie:

Teknikkonsultbolaget Rejlers har långsiktigt visat en stark tillväxt, med en genomsnittlig årlig tillväxttakt på nästan 15 procent sedan 2003. Bolaget har verksamhet i Sverige, Finland och Norge och är en viktig spelare inom energisektorn. Potential för fortsatt tillväxt och förbättrad lönsamhet finns enligt Carnegie som ger aktien en köprekommendation med riktkurs 162 SEK.

  • Rejlers har haft en genomsnittlig årlig tillväxt på nästan 15 procent sedan 2003.
  • Carnegie ger aktien en köprekommendation med riktkurs 162 SEK.
  • Rejlers verkar inom energisektorn där det finns god tillväxtpotential framåt.

Efter en tillfällig svacka mellan 2016-2018, har Rejlers återhämtat sig väl under ledning av nuvarande vd Viktor Svensson. Sedan Svensson tillträdde har aktien stigit med nästan 170 procent jämfört med Stockholmsbörsens cirka 66 procent.

Verksamhet i tre länder med fokus på energisektorn

Rejlers har verksamhet i Sverige, Finland och Norge, med majoriteten av omsättningen, drygt 60 procent, genereras i Sverige. Bolaget är främst aktivt inom energi, industri, infrastruktur och fastigheter, där analysen inte minst lyfter fram energisektorn där men ser stor potential för fortsatt tillväxt;

"Energisektorn står för en dryg femtedel av Rejlers omsättning, och det är ett område där vi ser god tillväxtpotential under flera år framåt. Planer finns på stora investeringar i det nordiska elnätet under de närmaste 5–10 åren och Rejlers är helt rätt positionerat för att dra nytta av dessa."

Potential för förbättrad lönsamhet

Förutom tillväxt, pekar Carnegie på att det finns det potential för förbättrad lönsamhet genom att sänka medelåldern hos Rejlers konsulter, och därmed minska kostnaderna. I jämförelse med konkurrenterna Sweco och AFRY har Rejlers en högre medelålder bland sina konsulter.

Man lyfter också fram förvärv som en fortsatt drivare, där Rejlers nuvarande nettoskuld/EBITDA på 1,4x tillåter utrymme för fler förvärv framöver.

Riktkursen på 162 kronor baseras på en relativvärdering och skulle placera Rejlers på en EV/EBITA-multipel på 11,5x på Carnegies prognos för 2024, vilket skulle vara i linje med hur sektorn värderas i Norden.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Rejlers

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt