Altor förvärvar Renewcells konkursbo – teknologi stannar i Sverige
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Altor förvärvar Renewcells konkursbo – teknologi stannar i Sverige

Altor

Riskkapitalbolaget Altor har förvärvat textilåtervinningsbolaget Renewcells konkursbo för en okänd summa, rapporterar Di Digital. Renewcell gick i konkurs i februari efter att ägare som H&M valde att inte tillföra nytt kapital. Altor ser stora möjligheter att bevara och utveckla företagets teknologi inom Sverige.

  • Altor förvärvar Renewcells konkursbo.
  • Köpet motiveras av viljan att behålla teknologin i Sverige.
  • Renewcell gick i konkurs efter att ägarna avstod från att tillföra nytt kapital.

Förvärvet och dess innebörd

Riskkapitalbolaget Altor har genomfört ett uppmärksammat förvärv genom att köpa textilåtervinningsföretaget Renewcells konkursbo. Di Digital rapporterar att köpesumman inte har offentliggjorts. Clara Zverina på Altor berättar för tidningen att "det vi betalat nu är obetydligt i jämförelse med vad vi tror att vi kommer stoppa in totalt sett". Detta antyder att Altor har stora planer för den framtida utvecklingen av Renewcell.

Bakgrund till konkursen

Renewcell, som varit pionjär inom textilåtervinning, gick i konkurs i februari tidigare i år. Enligt rapporteringen från Di Digital berodde konkursen på att viktiga ägare, inklusive H&M, valde att inte investera ytterligare kapital i verksamheten. Detta beslut ledde till att bolaget inte kunde fortsätta driften och tvingades ansöka om konkurs.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Teknologins framtid i Sverige

En central faktor för Altors beslut att förvärva Renewcell är ambitionen att behålla och vidareutveckla företagets banbrytande teknologi inom textilåtervinning i Sverige. Altor ser stora potentialer i Renewcells teknologi och hoppas kunna föra den framåt på ett sätt som gynnar den svenska marknaden och hållbarhetstänkandet.

Vi på Börskollen kommer att följa utvecklingen noga och rapportera om hur Altor planerar att integrera och expandera Renewcells teknologi framöver. Förvärvet kan komma att spela en viktig roll i Sveriges ambitioner att leda inom hållbar textilåtervinning.

Börskollen om Re:NewCell

Re:NewCell är ett företag som specialiserar sig på att återvinna textilier och producera massa. Deras teknologi möjliggör nedbrytning av cellulosa i bomulls- och viskostyger, vilket gör det möjligt att omvandla gamla kläder till nya textilmaterial. Produktionen sker i deras egna anläggningar, där textilier som annars skulle ha skickats till soptippen eller förbränning bearbetas för återvinning. Företaget är mest aktivt på den nordiska marknaden och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Re:NewCell, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Re:NewCell

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Re:NewCell

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt