Analys: Förhoppningsbolagstrio som kan vara värda en chans
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analys: Förhoppningsbolagstrio som kan vara värda en chans

Analys:

På börsen finns en stor mängd så kallad förhoppningsbolag, vilka är företag, ofta med liten omsättning och börsvärde, som bär med sig stora risker och investeringsbehov – men kan även erbjuda betydande avkastning om deras satsningar lyckas. Privata Affärer har sållat träskmarkerna och hittad tre aktier som man tycker är värda att analysera närmare.

  • Scandion Oncology, ett bolag som utvecklar cancerläkemedel, har en aktie som ökat över 200 procent på tre månader, men som också har tappat 94 procent sedan dess topp för några år sedan.
  • Corline, som arbetar inom transplantationssektorn, har utvecklat en plattformsteknologi som kan generera återkommande intäkter på 200 miljoner kronor om några år.
  • Medivir, som utvecklar cancerläkemedlet Fostrox, genomförde nyligen en företrädesemission och fick in totalt nästan 150 miljoner kronor.

Scandion: Förhoppningar och risker i kampen mot cancer

Scandion Oncology, med bas i Köpenhamn, fokuserar på att utveckla läkemedel mot cancerresistens. Företagets huvudkandidat, SCO-101, befinner sig för närvarande i fas 1 och 2 kliniska studier.

Företaget väntar på resultat från en pågående studie kallad Corist, och om resultaten är positiva kan det möjliggöra licensiering av SCO-101 till ett större företag.

"Är man sugen på att lägga in en liten trisslott i portföljen är det därför bäst att invänta emissionsbesked för att kunna plocka upp aktien billigare än idag," skriver tidningen.

Detta rapporterar Privata Affärer om.

Corline: Potential inom transplantationssektorn

Corline har utvecklat en plattformsteknologi, Corline Heparin Surface (CHS), för att lindra trombos- och immunreaktioner vid medicinska implantat och organtransplantationer. Företaget håller för närvarande på att få marknadsgodkännande för sina produkter och har avtal med tre kunder som kan generera återkommande intäkter på 200 miljoner kronor om några år.

Tidningen lyfter också fram att bolaget utvecklar läkemedlet Renaparin, som har visat lovande resultat i tidiga studier.

Medivir: Flera potentiella triggers i pipen

Medivir fokuserar på cancerläkemedlet Fostrox, och har nyligen fyllt på kassan. Bolaget planerar att använda kapitalet för att främja utvecklingen av Fostrox, som har visat lovande resultat i studier. Om Fostrox blir framgångsrikt kan marknaden vara så stor som en miljard dollar. Man lyfter också att en utlicensiering av Fostrox till ett bolag med större resurser dessutom bli aktuellt under 2024.

"Aktien har kommit ned rejält i och med emissionen och med flera potentiella triggers under 2024 är det en intressant chansaktie," avslutar Privata Affärer.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Corline Biomedical

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt