Börsprofilen ser spännande köplägen i dessa två aktier
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsprofilen ser spännande köplägen i dessa två aktier

Börsprofilen

Aktieexperten Max Mitteregger ser stor potential i läkemedelsbolaget Bioarctic och omsorgsbolaget Humana, trots sämre prestation under de senaste månaderna. Han förutspår att Bioarctics nya Alzheimers-läkemedel kommer bli en storsäljare och att Humana kommer att återhämta sig efter förra årets turbulens.

  • Max Mitteregger ser Bioarctics nya Alzheimers-läkemedel, lecanemab, som en kommande storsäljare trots förseningar i lanseringen.
  • Mitteregger menar att aktien för Bioarctic är fortsatt billig.
  • Han förutspår också en återhämtning för omsorgsbolaget Humana på börsen, trots att bolaget har tappat över 60 procent av sitt börsvärde på tre år.

Potential i Bioarctic

Under ett besök i Di TV:s Börsmorgon talade Max Mitteregger om sin tro på Bioarctics nya Alzheimers-läkemedel, lecanemab. Trots en försening i lanseringen beskriver han läkemedlet som en "helt ny typ av medicin" som kommer att bli en storsäljare när läkarkåren har anpassat sig till den nya behandlingsformen.

Trots att Bioarctics aktie har tappat över 18 procent under de senaste tolv månaderna, menar Mitteregger att aktien är fortsatt billig. Han ser också företagets forskningsportfölj som mycket lovande och tror att bolaget på sikt kommer att vara värt betydligt mer än dagens värdering på 20 miljarder kronor.

Detta rapporterar Dagens industri om.

Humana kan återhämta sig

Max Mitteregger ser också potential i omsorgsbolaget Humana, trots att bolagets aktie har pressats på börsen efter förra årets turbulens kring ett förlorat, och sedan återvunnet tillstånd. Han tror dock att Humana kommer att återhämta sig och bli nästa vinnare på börsen.

"Innan det hände var Humana det finaste av de här bolagen. Nu tycker analytiker att det är det fulaste, det tycker jag är fel", säger Mitteregger. Han påpekar att bolaget har klättrat 8 procent på en vecka och tror att Humana är på väg att vända trenden.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Humana

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Humana

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt