Analys: Ökad lagerautomatisering krävs för att nå marginalmål
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Analys: Ökad lagerautomatisering krävs för att nå marginalmål

Analys:

New Wave kan ha en attraktiv framtida kursutveckling om företaget lyckas uppnå sina förhöjda finansiella mål. En ökad rörelsemarginal på 20 procent är i sikte, men för att nå dit behöver koncernen fortsätta automatisera sina lager, enligt en analys från Affärsvärlden.

  • Bolaget har haft en genomsnittlig rörelsemarginal på 16,2 procent mellan 2021 och 2023.
  • Automatisering av lager ses som en viktig faktor för att uppnå rörelsemarginalmålet på 20 procent.
  • Aktiemarknaden har ännu inte fullt ut accepterat detta marginalmål.

Affärsvärlden påpekar att New Waves rörelsemarginal har legat på genomsnittligt 16,2 procent under perioden 2021-2023. Flera av koncernens dotterbolag har redan marginaler på över 20 procent, något som VD Jansson har betonat.

Osäkerhet på kort sikt

Det finns dock en betydande osäkerhet på kort sikt. Aktien värderas för närvarande till 10,5 gånger rörelsevinsten (EV/Ebit) bakåtblickande, vilket inte är särskilt högt. Enligt Affärsvärlden verkar aktiemarknaden ännu inte helt köpa idén om ett marginalmål på 20 procent.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Automatisering och organisk tillväxt

En nyckel till att uppnå detta mål ligger i att automatisera fler av koncernens lager. Men även den organiska tillväxten är viktig. "Tillväxt är helt centralt för att nå marginaler om 20 procent på sikt", skriver Affärsvärlden.

Givet osäkerheten ger tidningen ett neutralt råd för New Wave, men menar att det är en aktie som är värd att hålla koll på. Vi på Börskollen kommer fortsätta att följa utvecklingen för New Wave och dess satsning på lagerautomatisering.

Börskollen om New Wave

New Wave är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern NEWA B på Large Cap. New Wave verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 24619 st ägare hos Avanza samt 4421 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

New Wave Group är verksamma inom sport-, gåvo- och inredningssektorn. Bolaget fokuserar på etablering, förvärv och vidare utveckling av ett flertal varumärken inom nämnda sektorer. Exempel på varumärken som går under koncernen innefattar exempelvis Kosta Boda, Craft, Orrefors samt Clique. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om New Wave, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om New Wave

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien New Wave

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt