Analys: Sex argument att äga Volvo-aktien – och så stor är uppsidan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analys: Sex argument att äga Volvo-aktien – och så stor är uppsidan

Analys:

Volvo-aktien har haft en stark utveckling de senaste åren, men Dagens Industri menar att den fortfarande är köpvärd. Med en ny långsiktig riktkurs sätter tidningen stort hopp till Volvos framtida prestationer.

  • Enligt Dagens Industri har Volvo-aktien stor potential, trots den senaste tidens rally.
  • Tidningen sätter en ny långsiktig riktkurs på 450 kronor och ser sex starka argument för att äga aktien.
  • Den största risken för aktieägare anses vara om VD Martin Lundstedt skulle lämna bolaget.

Volvo, som tillverkar lastbilar och bussar, har sett en positiv utveckling för aktien de senaste åren. Dagens Industri har länge varit positivt inställd till Volvo-aktien, och särskilt sedan dåvarande Scania-chefen Martin Lundstedt rekryterades till bolaget 2015. Nu när aktien passerat tidigare riktmärke på 300 kronor, menar tidningen att det är dags att sätta en ny långsiktig riktkurs.

Starka argument för Volvo-aktien

Enligt Dagens Industri finns det flera starka argument för att äga Volvo-aktien. Bland annat pekar tidningen på att resultatet förväntas nå nya toppar framöver. Dessutom uppskattas den goda utdelningen och den stora kassan, som fungerar som en krockkudde.

Industrivärden, som är huvudägare och kontrolleras av familjen Lundberg, anses vara aktieägarvänliga. Tidningen lyfter även fram den gynnsamma konkurrenssituationen i USA, Europa och Latinamerika, där marknaden kontrolleras av ett fåtal bolag.

Värderingen av aktien förväntas fortsätta att stiga successivt från låga nivåer, och en eventuell särnotering av anläggningsmaskinerna i VCE kan också bidra positivt.

Största risken

Den största risken för Volvo-aktieägare, enligt Dagens Industri, skulle vara om Martin Lundstedt förlorade sin entusiasm eller skulle rekryteras till ett större bolag. Tidningen bedömer dock att det mesta talar för att Lundstedt stannar kvar i flera år till, och att "festen" för Volvo-aktieägare fortsätter.

Vi på Börskollen ska följa utvecklingen av Volvo-aktien med stort intresse.

Börskollen om Volvo

Volvo är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern VOLV B på Large Cap. Volvo verkar inom sektorn Industri och aktien har 169501 st ägare hos Avanza samt 28563 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Volvo (Volvo lastvagnar) är en global tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller även kompletta finansiella tjänster och tillhörande service. Bolaget har en verksamhet med ett flertal produktionsanläggningar på global nivå. Bolaget startade sin verksamhet under 1927 och har sitt huvudkontor i Göteborg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Volvo, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Industrivärden

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt