Industrivärden C (INDU C) aktie | Nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:

Industrivärden C (INDU C)

Industrivärden C aktie

Industrivärden är ett investmentbolag med störst närvaro på den nordiska marknaden. Företagets mål är att över tid generera en hög tillväxt av substansvärdet vilket i sin tur skall ge en totalavkastning högre än börsens genomsnitt. Bolaget är storägare i klassiska svenska bolag inom sektorerna telekom, industri, finans, samt fordonsindustrin. Huvudkontoret är beläget i Stockholm.

Industrivärden C Utdelning

En aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sina innestående tillgångar, från bolaget, till aktieägarna. I de flesta fall är det när bolag likt Industrivärden C går med vinst som de väljer att dela ut en viss del av vinsten. Utdelningen i Industrivärden C är just nu 8.3 SEK per aktie om man kollar rullande 12 månader vilket innebär en direktavkastning2.8%. Direktavkastningen är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till ett företags aktiekurs.

Industrivärden C Avanza - här hittar du aktien

Aktier kan man i regel köpa direkt hos sin bank och dessutom har de flesta storbankerna bra och lättanvända appar idag för att köpa och sälja aktier som Industrivärden C. Som alternativ finns det mindre, så kallade, nischbanker som t.ex Avanza vilka har blivit väldigt populära när det kommer till aktiehandel senaste åren. Dom har oftast lättanvända appar och tjänster i framkant vilket gör steget till aktiehandel och sparande både lättare men framförallt roligare. Industrivärden C, som verkar inom finans & fastighetsektorn och finns på large cap-listan på börsen, hittar du hos Avanza här.
Visa hela beskrivningen
Bildkälla:
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Nyhet | Dagens PS

Värjer sig mot kritiken: ”Håller jag inte med om”

Investmentbolaget Industrivärdens vd Helena Stjernholm delar inte kritiken mot att inget har hänt i bolaget sedan hon tillträdde för fem år ...

Industrivärden C
07 Oct 2020 05:54

Du har väl inte missat våra bolagssidor?

Här hittar du allt om ett enskilt bolag. Utöver nyheter, videos, blogginlägg och insynshandel så hittar du även nyckeltal och bra relaterade länkar till bolagens hemsida men även direktlänkar till verktyg för analys m.m.

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Industrivärden C

Industrivärden C

Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners
TickerINDU C
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorFinans & Fastighet
BranschInvestmentbolag
Börsvärde126 503 MSEK
Vinst8 440 MSEK
P/E15
Utdelning8.3 SEK
Direktavkastning2.8%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Industrivärden C

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Industrivärden C? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter