Analys: Tre småbolag som laddar för kurslyft
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Analys: Tre småbolag som laddar för kurslyft

Analys:

Med blicken mot First North-bolagen har Di identifierat tre företag som kan vara på väg mot kurslyft. Dessa bolag har visat positiva tecken men har ännu inte fått den uppmärksamhet de förtjänar på aktiemarknaden. Man väljer att lyfta fram Absolent, Rugvista och Lyko.

  • Absolent, ett luftreningsföretag, visar tecken på tillväxt trots en svag början på året.
  • Rugvista, en ledande mattåterförsäljare online, har potential att förbättra sin lönsamhet tack vare minskade fraktkostnader och andra kostnadsreduktioner.
  • Kosmetikföretaget Lyko har visat stark tillväxt trots en nyligen kursnedgång, vilket indikerar en överdriven reaktion på marknaden.

I inledningen av lyfte man fram snusförsäljaren Haypp, boklådan Bokusgruppen och medicinteknikbolaget Stille viket visade sig bli riktigt lyckat. De tre aktierna hade stigit med i genomsnitt 33 procent vid uppföljningen den 12 mars – och ny pekar man alltså ut sina nya tre toppval.

Absolent: Revansch i sikte

Absolent, ett företag specialiserat på luftrening, har haft en trög start på året men visar nu tecken på att kunna göra en comeback. Trots oförändrad rörelsevinst för 2023, pekar en orderingångsökning på 27 procent under fjärde kvartalet mot ett potentiellt tillväxtår.

Absolent, som ägs till över 50 procent av Melker Schörling-sfären, har också gjort framsteg med sin senaste satsning på filter till storkök, en nisch där företaget fått mycket uppmärksamhet, lyfter Di.

Rugvista: Lönsamhet i fokus

Rugvista, en av Europas ledande nätbaserade mattåterförsäljare, handlas för närvarande till halva noteringskursen. Trots tuffa tider i konsumentsektorn är vinsten endast 15 procent lägre än vid börsnoteringen. Med lägre fraktkostnader och minskade övriga kostnader, förväntas lönsamheten förbättras under det kommande kvartalet. Dessutom förutspås Rugvista dra nytta av förväntade lägre europeiska räntor, vilket skulle kunna öka konsumtionen.

Lyko: Stark tillväxt trots kursnedgång

Lyko, ett företag inom kosmetikbranschen, har nyligen sett en kursnedgång på närmare 10 procent. Denna nedgång kan dock vara överdriven, då företaget nyligen rapporterade en resultatökning på 50 procent för sin nordiska verksamhet.

Lykos flaggskeppsbutik i Stockholm har också blivit en stor succé, vilket kan bidra till fortsatt tillväxt. På den europeiska marknaden har förlusten ökat, men detta är en planerad förlust som kan minskas vid behov.

"Dessutom är kosmetiktrenden alltjämt mycket stark och Lyko har i denna marknad fortsatt att ta viktiga marknadsandelar", avslutar Di som ser potential i aktien.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Absolent Air Care

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt