Analysfirman: Sälj Saab – 30 procent nedsida
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analysfirman: Sälj Saab – 30 procent nedsida

Analysfirman:

Analysfirman ABG Sundal Collier har inlett bevakning av det svenska försvarsbolaget Saab, med en säljrekommendation och en riktkurs på 600 kronor. Detta innebär en potentiell nedsida på omkring 28 procent från nuvarande kursnivåer. ABG menar att marknaden underskattar de risker som är kopplade till Saabs verksamhet.

  • ABG Sundal Collier inleder bevakning av Saab med en säljrekommendation och en riktkurs på 600 kr.
  • Analysfirman anser att marknaden underskattar riskerna med Saabs verksamhet.
  • Riktkursen innebär en potentiell nedsida på cirka 28 procent jämfört med nuvarande kursnivåer.

Marknaden underskattar riskerna

Enligt ABG Sundal Collier underskattar marknaden de risker som är förknippade med Saabs verksamhet. De framhåller att försvarsbolagets verksamhetsgren är mycket reglerad och kräver stora investeringar. Företagets nuvarande värdering "återspeglar inte risken i investeringar och långsiktiga projekt", menar analysfirman.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Volatilt kassaflöde och begränsad lönsamhet

ABG påpekar även att merparten av Saabs verksamhet är långsiktig, medan kassaflödet är ganska volatilt. Detta begränsar lönsamheten, enligt analysfirman. Trots den starka efterfrågan på Saabs produkter, tror de inte att detta kommer att helt lösa problemen med marginalerna och kassaflödet.

Vi på Börskollen håller ett öga på utvecklingen och följer noga hur marknaden reagerar på denna säljrekommendation. Det blir intressant att se hur detta påverkar Saabs aktiekurs framöver.

Börskollen om Saab

Saab är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SAAB B på Large Cap. Saab verkar inom sektorn Industri och aktien har 76849 st ägare hos Avanza samt 17608 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Saab är en leverantör av produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Produktportföljen består av flygplan som JAS Gripen, ytfartyg och ubåtar, samt vapen och tillhörande system. Bolaget bedriver sin verksamhet i Sverige och på flertalet marknader inom Europa, USA och Australien. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Saab, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien ABG Sundal Collier

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt