Analyshus positiva till Embracers avyttring av dotterbolag
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analyshus positiva till Embracers avyttring av dotterbolag

Analyshus

Gamingföretaget Embracer har sålt sitt amerikanska dotterbolag Gearbox till Take-Two Interactive för 4,9 miljarder kronor. Analyshus kommenterar nu att denna försäljning, tillsammans med avyttringen av Saber, kan reducera Embracers nettoskuld betydligt. Handelsbanken bedömer att företagets skuldsättning kommer att sjunka snabbt till önskad nivå på 8 miljarder kronor, speciellt med tanke på genomförda besparingar i personalkostnader.

  • Embracers försäljning av Gearbox för 4,9 miljarder kronor kan reducera företagets nettoskuld.
  • Handelsbanken bedömer att företagets skuldsättning kommer att sjunka snabbt till önskad nivå på 8 miljarder kronor.
  • Redeye anser att avyttringen är positiv och att Embracer kan reducera nettoskulden till under 1 gång ebit före slutet av räkenskapsåret 2024/25.

Enligt Handelsbanken är det viktigt att notera att försäljningen av Gearbox och Saber har minskat Embracers nettoskuld till 10,7 miljarder kronor från tidigare 16,1 miljarder kronor. Banken tar också upp värderingsmultiplarna för Embracer, som indikerar en uppsida på minst 50 procent på kort sikt.

Embracers framtida strategi

Handelsbanken tror att Embracer inom kort kommer att hålla en kapitalmarknadsdag för att ge en inriktning om den framtida strategin. Denna strategi kommer sannolikt att fokusera på fortsatt skuldsänkning och organisk tillväxt.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Redeyes syn på avyttringen

Även Redeye ser positivt på avyttringen av Gearbox. Analyshuset påpekar att försäljningen kommer att minska Embracers nettoskuld betydligt, vilket i sin tur kommer att förbättra företagets organiska kassagenerering. Redeye tror att Embracer kan reducera nettoskulden till under 1 gång ebit före slutet av räkenskapsåret 2024/25.

I Börskollens analys kan vi se att Embracers strategiska försäljningar och fokus på kostnadsbesparingar verkar vara en framgångsrik strategi för att förbättra företagets finansiella ställning på lång sikt.

Börskollen om Embracer

Embracer är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern EMBRAC B på Large Cap. Embracer verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 94842 st ägare hos Avanza samt 15099 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Embracer Group förvärvar, utvecklar och förlägger PC- och konsolspel för den globala spelmarknaden. Bolaget har en bred spelportfölj med ett hundratal egna varumärken, såsom Saints Row, Goat Simulator, Dead Island och Darksiders. Koncernen har huvudkontor i Karlstad och global närvaro genom de operativa koncernerna Deep Silver/Koch Media, THQ Nordic och Coffee Stain. Produktutveckling sker genom ett flertal spelutvecklingsstudios samt genom kontrakterade utvecklare på den globala marknaden.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Embracer, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Embracer

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt