Analytikerkommentarer pressar Nibe – estimaten kan behöva skruvas ner
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analytikerkommentarer pressar Nibe – estimaten kan behöva skruvas ner

Analytikerkommentarer

Nibe, ledande inom värmeteknik, upplevde en markant nedgång på börsen under fredagen efter att två negativa kommentarer från Nordea fått uppmärksamhet. Detta gäller både den svaga marknadsutvecklingen i Tyskland och den förväntade stabiliseringen av lagersituationen först i det tredje kvartalet. Enligt Nordea-analytikern Carl Ragnerstam kan detta innebära att Nibes estimat kan behöva justeras ned inför Q1-rapporten.

  • Nordeas negativa kommentarer om Nibe ledde till en kraftig nedgång för företaget på börsen.
  • Nibe kan behöva revidera sina estimat nedåt inför Q1-rapporten på grund av svag marknadsutveckling och lagersituationen.

Nordeas kommentarer om Nibe

En av Nordeas kommentarer handlade om att Nibes italienska konkurrent Ariston meddelat att de tappat hälften av sin omsättning i Tyskland. "Det är en klart tuffare utveckling i början av året än vad vi hade trott att det skulle vara", säger Carl Ragnerstam, Nibe-analytiker på Nordea.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Lagersituationen och Q1-estimaten

Den andra kommentaren från Nordea var att samtal med Nibe-rivaler under en mässa i Milano pekar på att lagersituationen väntas stabiliseras först framåt det tredje kvartalet. Ragnerstam menar att kombinationen av dessa faktorer kan innebära att Nibes estimat kan behöva justeras nedåt inför Q1-rapporten. Q1 väntas bli den svåraste perioden med ett organiskt tapp på 20 procent för det största affärsområdet Climate Solutions, där värmepumparna finns.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta att hålla ett öga på Nibes framfart på marknaden och hålla er uppdaterade.

Börskollen om NIBE Industrier

NIBE Industrier är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern NIBE B på Large Cap. NIBE Industrier verkar inom sektorn Industri och aktien har 113458 st ägare hos Avanza samt 19346 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Nibe Industrier är ett industribolag. Bolaget erbjuder diverse tjänster inom värmelösningar och energieffektivisering. Koncernens verksamhet är indelad i ett flertal affärsområden, med vardera dotterbolags specialistkompetens. Kunderna återfinns på global nivå med störst koncentration inom Norden, Europa och Nordamerika. Produkterna riktar sig främst till bolag och större institut men även till privatpersoner. Bolaget har sitt huvudkontor i Markaryd.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om NIBE Industrier, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien NIBE Industrier

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt