Analytikertrio upprepar köp: Positiva framtidsutsikter trumfar svag rapport
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Analytikertrio upprepar köp: Positiva framtidsutsikter trumfar svag rapport

Analytikertrio

Värmeteknikbolaget Nibe har sett en volatil handel med både upp- och nedgång på Stockholmsbörsen i samband med sin kvartalsrapport för första kvartalet. Trots ett resultat som inte nådde förväntningarna, tar marknaden fasta på bolagets positiva framtidsutsikter för andra halvåret.

  • Nibe ser en återhämtning under andra halvåret.
  • Pareto Securities och Kepler Cheuvreux upprepar sina köprekommendationer.
  • Amerikanska Citi noterar att lagerneddragningen väntas slutföras under Q2.

Värmeteknikbolaget Nibe upplevde en initial nedgång på Stockholmsbörsen efter att ha publicerat sin Q1-rapport, men aktien har därefter återhämtat sig. Trots att resultatet var sämre än förväntat, hjälpte bolagets positiva utsikter för andra halvåret till att lyfta aktien.

Analytiker uppmärksammar framtidsutsikterna

Pareto Securities kommenterade rapporten och framhöll att Nibe har presenterat konkreta utsikter på kort sikt. Enligt analyshuset ser företaget att lagerneddragningen kommer att avslutas under det andra kvartalet, vilket ska följas av en gradvis återhämtning under andra halvåret. Detta speglar den faktiska efterfrågan från konsumenterna, menar Pareto.

Efter rapporten förväntar sig Pareto att estimaten för Nibe kommer att justeras ner med 5 procent. Trots detta har Pareto kvar sin köprekommendation och riktkursen på 70 kronor.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Kepler Cheuvreux och Citi delar optimismen

Kepler Cheuvreux upprepar även de sin köprekommendation för Nibe, men med en något lägre riktkurs på 65 kronor. Analyshuset betonar bolagets positiva kommentarer om framtidsutsikterna men bedömer att konsensus för 2024 kommer att justeras ner med 3-5 procent.

"Kommentarer kring 2025 är stödjande för Climate Solutions och bör leda till få förändringar", tillägger Kepler.

Amerikanska Citi, som också rekommenderar köp av Nibe, noterar att optimister kan uppmuntras av bolagets kommentarer om att lagerneddragningen till stor del förväntas vara avklarad under andra kvartalet. De siktar även på att återgå till historiska marginaler år 2025.

Samtidigt förutspår Citi att estimaten kommer att revideras ner på grund av de svaga marginalerna under första kvartalet och att detta kan ha dominoeffekter under kommande kvartal.

Vi på Börskollen kommer fortsätta att följa utvecklingen för Nibe och uppdatera våra läsare om eventuella förändringar i bolagets prognoser och marknadsreaktioner.

Börskollen om NIBE Industrier

NIBE Industrier är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern NIBE B på Large Cap. NIBE Industrier verkar inom sektorn Industri och aktien har 114462 st ägare hos Avanza samt 18992 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Nibe Industrier är ett industribolag. Bolaget erbjuder diverse tjänster inom värmelösningar och energieffektivisering. Koncernens verksamhet är indelad i ett flertal affärsområden, med vardera dotterbolags specialistkompetens. Kunderna återfinns på global nivå med störst koncentration inom Norden, Europa och Nordamerika. Produkterna riktar sig främst till bolag och större institut men även till privatpersoner. Bolaget har sitt huvudkontor i Markaryd.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om NIBE Industrier, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om NIBE Industrier

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien NIBE Industrier

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt