Är det dags för Viva Wines aktie att blomma ut?
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Är det dags för Viva Wines aktie att blomma ut?

Är

Vinbolaget Viva Wines aktie har haft en tuff period med en nedgång på nästan 40 procent sedan noteringen i slutet av 2021. Faktorer som växelkursproblem och pandemins efterspel har distraherat marknaden från bolagets operativa framgångar. Affärsvärlden ser dock en ljusning och menar att aktien har potential att blomma ut.

  • Viva Wines aktie har sjunkit nästan 40 procent sedan noteringen i slutet av 2021, trots bolagets operativa framgångar.
  • Affärsvärlden ser en potential på 43 procent i aktien på ett par års sikt.
  • Tidningen ger köpråd för Viva Wines aktie och tror att marknadens fokus kommer skifta åt bolagets fördel.

Viva Wines har haft en utmanande tid på börsen, där inköp i euro och försäljning i svenska och norska kronor har påverkat vinsterna negativt. Dessutom har pandemins effekter haft en inverkan på bolagets aktiekurs. Trots dessa hinder har bolaget uppvisat operativa framgångar.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En ljusning i sikte

Men nu ser Affärsvärlden en ljusning i tunneln för aktien. I sin analys på fredagen pekar tidningen på en potential på 43 procent i aktien på ett par års sikt, givet försiktiga antaganden. "Långsiktigt tror vi att marknadens fokus kommer skifta åt Viva Wines verksamhet som presterar bra", skriver Affärsvärlden i sin slutsats och ger köpråd för aktien.

Vi på Börskollen håller med Affärsvärlden om att det kan vara dags för Viva Wines aktie att blomma ut. Trots motvindar har bolaget visat att det kan leverera operativt, och om marknaden kan skifta sitt fokus mot dessa framgångar kan aktien ha en positiv framtid.

Börskollen om Viva Wine

Viva Wine är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern VIVA på First North. Viva Wine verkar inom sektorn Dagligvaror och aktien har 4254 st ägare hos Avanza samt 1287 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Viva Wine är en vinkoncern. Bolaget utvecklar, marknadsför och säljer vin. Bolaget erbjuder sina produkter till försäljning i Sverige, Norden & Kontinentaleuropa via e-handel genom egna och partners varumärken. Bolaget är särskilt inriktade mot ekologiskt och etiskt certifierat vin. Viva Wine har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Viva Wine, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Viva Wine

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Viva Wine

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt