Årets första stora tech-IPO närmar sig – så mycket vill Reddit ta in
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Årets första stora tech-IPO närmar sig – så mycket vill Reddit ta in

Årets

Den populära sociala medieplattformen Reddit har nu offentliggjort sina planer på att ta in upp till 748 miljarder dollar i samband med sin kommande notering på New York-börsen. Med 22 miljoner aktier erbjudna till priset av 31-34 dollar styck, kan företagets värdering nå upp till 6,4 miljarder dollar. Dessutom kommer 1,76 miljoner aktier att avsättas för tidiga användare och moderatorer.

  • Reddit planerar att ta in upp till 748 miljarder dollar i samband med sin notering på NYSE.
  • 22 miljoner aktier erbjuds till priset av 31-34 dollar styck, vilket skulle innebära en total värdering på upp till 6,4 miljarder dollar.
  • 1,76 miljoner aktier kommer att avsättas för användare och moderatorer som skapat konton före årsskiftet, utan inlåsningsperiod.

Aktier för tidiga användare och moderatorer

Reddit kommer att avsätta 1,76 miljoner aktier för användare och moderatorer som skapade sina konton före årsskiftet. Dessa aktier kommer inte att omfattas av någon inlåsningsperiod, vilket innebär att de kan säljas direkt när handeln inleds, vilket är en tidigare bekräftad information från Reddit.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Årets första stora technotering

Reddits börsnotering kommer att äga rum på NYSE under tickern RDDT. Det är en händelse som vi på Börskollen kommer att följa noga, då det inte bara är årets första stora technotering, utan också den första noteringen av ett socialt medieföretag sedan Pinterests notering 2019, enligt CNBC.

Läs även: Uppgifter: EQT:s jättenotering väntas ske före månadsskiftet

Börskollen om Reddit

Reddit är en amerikansk social nyhets- och forumsida. Användare kan förutom att läsa innehållet också posta egna länkar till innehåll på nätet eller posta egna poster. Reddit grundades 2005 av investeraren Alexis Ohanian och den avlidna internetaktivisten Aaron Swartz.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Reddit, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Reddit

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt