"Attraktiv risk/reward" – Köp installationsföretaget efter kurshalveringen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

"Attraktiv risk/reward" – Köp installationsföretaget efter kurshalveringen

Attraktiv risk/reward

Bravida-aktiens pris har sjunkit dramatiskt, nästan halverats, från sin topp i somras. Även om installationsföretaget kämpar med några motgångar, verkar fallet i aktiekursen vara en överreaktion. Carnegie analyserar bolagets historia, nuvarande utmaningar och potentialen för framtida tillväxt – samt rekommenderar KÖP som "Veckans aktie".

Nyheten i korta drag

  • Bravida-aktien har nästan halverats från toppnivåerna under sommaren 2021.
  • Bolaget möter vissa utmaningar på kort sikt, men dessa förväntas vara tillfälliga.
  • Bravida är marknadsledare i Norden inom installation och service, med stabila serviceintäkter och en robust balansräkning.

Bravida är en ledande aktör inom installationstjänster och service i Norden, med en marknadsandel på cirka 9 procent. Sedan bolaget noterades på börsen 2015 har den årliga tillväxten legat på 9 procent, främst tack vare kontinuerliga förvärv. Omsättningen närmar sig nu 30 miljarder kronor per år, jämnt fördelat mellan installation och service.

Detta skriver Carnegie om i Veckans aktie.

Kassaflödesproblem och svag marknad

I analysen lyfts att bolaget historiskt har haft starka kassaflöden, men den senaste kvartalsrapporten visade svaga siffror, vilket ledde till besvikelse på marknaden.

Starka kassaflöden har varit ett av Bravidas adelsmärken. Sedan 2014 har kassakonverteringen varit i genomsnitt 99 procent. Marknaden blev därför besviken där Q3-rapporten uppvisade ett väldigt svagt kassaflöde."

Utöver detta står Bravida inför utmaningar på kort sikt på grund av en svag bygg- och fastighetsmarknad. Carnegie förutser en minskning av Bravidas omsättning med 2 procent under 2024 och en minskning av EBITA-resultatet med 10 procent. Dock förväntas bolaget återgå till tillväxtspåret under 2025.

Stark position trots utmaningar

Trots dessa motgångar behåller Bravida sin starka position som marknadsledare i Norden, med stabila serviceintäkter och en robust balansräkning. Dessutom har Bravida visat att de kan prestera bra även i ett tufft marknadsklimat.

"Sammantaget ger detta en attraktiv risk/reward, i synnerhet för mer långsiktiga investerare. På vår prognos för 2024 handlas Bravida till en EV/EBITA-multipel på cirka 10,4x, vilket är lågt relativt bolagets historik. Det är dessutom en låg multipel på en förmodad bottenvinst."

Carnegie rekommenderar därför ett KÖP av Bravida-aktien med en riktkurs på 90 SEK.

Läs mer: Rådet: Köp fastighetsbolaget på fyndnivåer: "tickar alla boxar"

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Bravida

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Bravida

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.