Rådet: Köp fastighetsbolaget på fyndnivåer: "tickar alla boxar"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rådet: Köp fastighetsbolaget på fyndnivåer: "tickar alla boxar"

Rådet:

Fastighetsbolaget Heba, med ett bestånd av hyresbostäder i Stockholm, framstår som ett attraktivt köp på börsen – enligt en analys från Dagens industi. Med låg belåning, välinvesterade fastigheter och en aktiekurs som har pressats ned, förväntas sannolikheten för en lönsam affär vara god. Dessutom räknar bolaget med att uppnå ett förvaltningsresultat på över 200 miljoner kronor årligen, enligt de nya finansiella målen för 2023–2025.

Nyheten i korta drag:

  • Fastighetsbolaget Heba framstår som ett attraktivt köp på börsen.
  • Bolaget räknar med stabilitet och höga avkastningar på lång sikt.
  • Historiskt har fastigheter genererat hög riskjusterad avkastning.

Detta rapporterar Dagens industri om.

Fastighetssektorn och speciellt hyresbostäder har haft det jobbigt på senare tid. Många fastighetsbolag sitter i en svår situation med låga aktiekurser och hög belåning. Men, enligt Di, finns goda investeringsmöjligheter att finna i en utmanande miljö;

Välj alltså ett bolag med låg belåning som kan undvika nyemission, har bra välinvesterade fastigheter i en region som kommer att återhämta sig – samtidigt som aktien är nedpressad."

Heba framstår som ett sådant exempel. Bolaget har tidigare sålt av fastigheter och sänkt sin belåning till cirka 42 procent samtidigt som aktiekursen har pressats ned.

Ett bolag med långsiktigt perspektiv

Heba har visat sig vara stabilt även i en utmanade marknad. Bolaget har nyligen sålt fastigheter för 2,5 miljarder kronor, vilket har sänkt belåningen. Dessutom är bolagets fastighetsbestånd välinvesterat och håller hög standard. Detta har resulterat i en hög överskottsgrad och låga driftskostnader, menar Di i sin analys.

Den strukturella bristen på bostäder förväntas öka de kommande åren. Detta i kombination med att nya bostäder byggs i låg takt kommer sannolikt att öka efterfrågan på befintliga hyresrätter. Detta kommer sannolikt att gynna Heba och dess hyresintäkter.

En bra investering på lång sikt

Di menar alltså att fastighetsbolaget Heba kan vara en bra investering för långsiktiga investerare. Aktien handlas just nu till en rabatt mot substansvärdet och har potential för uppsida. Det är därför en god tid att investera i Heba, speciellt med tanke på att bolaget förväntas gynnas av framtida hyreshöjningar och ökad efterfrågan på hyresrätter.

Heba är ett företag med starka framtidsutsikter och låg risk, vilket gör det till ett attraktivt köp för långsiktiga investerare;

"Lägg aktien i depån och titta på den om ett år – eller ännu bättre om fem år. Sannolikheten att du har gjort en bra affär till låg risk är mycket god."

Läs också: Aktietips inom miljö och hållbarhet – 8 aktier med framtidspotential

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Heba

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Heba

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt