Avanzas nya VD stuvar om i ledningen: "Bygga sitt lag"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Avanzas nya VD stuvar om i ledningen: "Bygga sitt lag"

Avanzas

Nätmäklaren Avanza Banks nya VD, Gustaf Unger, gör fortsatta förändringar i ledningsgruppen. Senaste personen att ersättas är HR-chefen Camilla Hedenfelt, som nu avlöses av Karin Åge. Dessa byten är en del av Unger's strategi att "bygga sitt lag".

  • Avanzas HR-chef Camilla Hedenfelt ersätts av Karin Åge, tidigare anställd på rekryteringsfirman Navigio och tidigare kollega till Unger på SEB.
  • Förändringen är den senaste i en rad av ledningsbyten sedan Gustaf Unger tillträdde som VD i februari.

Unger har varit tydlig med sitt syfte att göra omstruktureringar inom företaget. I ett internt mejl till Avanza-anställda framgår det att det var hans beslut att byta ut HR-chefen. "Detta var helt och hållet mitt beslut", skriver han.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En rad av ledningsbyten

Detta är långt ifrån det första chefsbytet som Unger har genomfört sedan han tog över som VD. I februari meddelades det att företagets IT-chef, Peter Almqvist, hade lämnat bolaget och i mars annonserade produkt- och teknikchefen Anders Karlsson sin avgång efter mindre än ett år på posten.

Det är tydligt att Unger är fast besluten att sätta sin prägel på Avanza och vi på Börskollen följer med intresse utvecklingen på nätmäklaren.

Börskollen om Avanza Bank

Avanza Bank är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern AZA på Large Cap. Avanza Bank verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 63635 st ägare hos Avanza samt 4455 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Avanza Bank bedriver bankverksamhet. Tjänsterna som levereras inkluderar bland annat sparande i aktier, fonder, sparkonton samt diverse pensionserbjudanden. Kunderna består av både privata aktörer samt företagskunder, med störst närvaro inom den nordiska marknaden. Tjänsterna nås huvudsakligen digitalt. Banken startade sin verksamhet 1999 och har idag sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Avanza Bank, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om SEB

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien SEB

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt