Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Banken:

Banken: Sälj Arjo – deras nyckelprodukt fungerar inte

Arjo, ett ledande medicinteknikbolag, står inför en potentiell utmaning då deras nyckelprodukt, SEM-scannern, anses vara bristfällig. Danske Bank hävdar att produkten huvudsakligen producerar falska positiva resultat. Som ett resultat av detta har banken satt en säljstämpel på Arjo och satt en riktkurs på 30 kronor för aktien, enligt en analys som Dagens industri tagit del av.

SEM-scannern underpresterar

Enligt Danske Bank är SEM-scannern, som anses vara en av Arjos mest betydande produkter, inte upp till standard. Detta påstående bygger på en observation om att enheten huvudsakligen producerar falska positiva resultat. Detta innebär att de indikerar närvaron av ett tillstånd när det i själva verket inte finns något, vilket kan leda till onödiga eller felaktiga medicinska ingrepp.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Arjos aktiekurs påverkas

Danske Banks rapport har haft en påtaglig effekt på Arjos aktiekurs. Efter bankens analys och utsättning av säljstämpel på Arjo, sjönk företagets aktiekurs med över 2 procent, och handlades till 38 kronor strax efter lunch på onsdagen. Med riktkursen satt till 30 kronor, väntas detta påverka investerarens förtroende och potentiellt företagets framtida prestationer.

Om Arjo

Arjo är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Hälsovård och aktien har 12842st ägare hos Avanza samt 3528st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Arjo är ett globalt bolag med verksamhet inom medicinteknik. Bolaget är idag specialiserade inom utvecklingen av medicintekniska produkter. Produktportföljen är bred och inkluderar exempelvis sjukvårdssängar, golv- och taklyftar, desinfektionslösningar, samt av hygienprodukter och kompressionslösningar. Utöver erbjuds service och tillhörande tjänster samt utbildning. Störst verksamhet återfinns inom Europa och Nordamerika.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Arjo

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.