Banken: Sälj Arjo – deras nyckelprodukt fungerar inte
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Banken: Sälj Arjo – deras nyckelprodukt fungerar inte

Banken:

Arjo, ett ledande medicinteknikbolag, står inför en potentiell utmaning då deras nyckelprodukt, SEM-scannern, anses vara bristfällig. Danske Bank hävdar att produkten huvudsakligen producerar falska positiva resultat. Som ett resultat av detta har banken satt en säljstämpel på Arjo och satt en riktkurs på 30 kronor för aktien, enligt en analys som Dagens industri tagit del av.

SEM-scannern underpresterar

Enligt Danske Bank är SEM-scannern, som anses vara en av Arjos mest betydande produkter, inte upp till standard. Detta påstående bygger på en observation om att enheten huvudsakligen producerar falska positiva resultat. Detta innebär att de indikerar närvaron av ett tillstånd när det i själva verket inte finns något, vilket kan leda till onödiga eller felaktiga medicinska ingrepp.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Arjos aktiekurs påverkas

Danske Banks rapport har haft en påtaglig effekt på Arjos aktiekurs. Efter bankens analys och utsättning av säljstämpel på Arjo, sjönk företagets aktiekurs med över 2 procent, och handlades till 38 kronor strax efter lunch på onsdagen. Med riktkursen satt till 30 kronor, väntas detta påverka investerarens förtroende och potentiellt företagets framtida prestationer.

Om Arjo

Arjo är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Hälsovård och aktien har 12842st ägare hos Avanza samt 3528st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Arjo är ett globalt bolag med verksamhet inom medicinteknik. Bolaget är idag specialiserade inom utvecklingen av medicintekniska produkter. Produktportföljen är bred och inkluderar exempelvis sjukvårdssängar, golv- och taklyftar, desinfektionslösningar, samt av hygienprodukter och kompressionslösningar. Utöver erbjuds service och tillhörande tjänster samt utbildning. Störst verksamhet återfinns inom Europa och Nordamerika.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Arjo

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt