Bioarctic får andrum på marknaden efter Eli Lillys motgång
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bioarctic får andrum på marknaden efter Eli Lillys motgång

Bioarctic

Det amerikanska läkemedelsbolaget Eli Lilly stöter på patrull i FDA-godkännandet för sitt Alzheimersläkemedel, vilket ger svenska forskningsbolaget Bioarctic ökad möjlighet att etablera sig på marknaden. Detta är positivt för Bioarctic vars aktie har pressats på börsen och nu ser en liten uppgång.

  • Eli Lilly får inte FDA-godkännande för sitt Alzheimersläkemedel under Q1 2024.
  • Detta ger Bioarctic mer tid att etablera sig på marknaden.
  • Bioarctics aktie ser en uppgång med 4,7 procent.

Enligt Johan Wendel på Dagens Industri är detta mycket goda nyheter för Bioarctic. "Läkemedelsbolaget har nu som allra minst fått ytterligare tid att etablera sig på marknaden – i bästa fall tvingas konkurrenten att kämpa med en arm bunden bakom ryggen. Det bör skicka upp aktien", skriver Wendel.

FDA vill fortsätta undersöka Eli Lillys läkemedel

Läkemedelsmyndigheten FDA har meddelat att den vill fortsätta undersöka Eli Lillys läkemedel donanemab för att förstå dess effekter. Därmed kunde läkemedlet inte godkännas under det första kvartalet 2024 som ursprungligen planerat.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Effekter på aktiemarknaden

Detta besked har haft direkta effekter på aktiemarknaden. Eli Lillys aktie har sjunkit med cirka 1,8 procent medan Bioarctic ser en uppgång med 4,7 procent.

Vi på Börskollen kommer fortsätta följa utvecklingen för både Bioarctic och Eli Lilly för att se hur denna situation påverkar deras framtid på marknaden.

Börskollen om BioArctic

BioArctic är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern BIOA B på Large Cap. BioArctic verkar inom sektorn Hälsovård och aktien har 13698 st ägare hos Avanza samt 3123 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

BioArctic är ett forskningsbolag. Störst affärsinriktning återfinns inom forskning och utveckling av behandlingar och antikroppar för sjukdomar som berör nervsystemet. Exempel på olika sjukdomar inkluderar främst Alzheimers och Parkinsons. En stor del av forskningen utförs i samarbete med forskare på universitet och sjukhus. Bolaget grundades under 2003 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om BioArctic, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Wendel

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt