Blandat resultat för Björn Borgs rapport
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Blandat resultat för Björn Borgs rapport

Blandat

Björn Borgs senaste kvartalsrapport visar en blandad bild enligt Analyst Group. Medan omsättningen överträffade förväntningarna, var lönsamheten något under vad som förutsågs. Framsteg inom sportutrustningsområdet ses dock som positiva tecken.

  • Omsättningen ökade med 21 procent i e-handeln.
  • Bruttomarginalen nådde 53,3 procent, lägre än förväntade 55,8 procent.
  • Positiva framsteg inom sportutrustningsområdet.

Fortsatt Tillväxt i E-handeln

Omsättningen för Björn Borg under första kvartalet överträffade förväntningarna, med en stark ökning på 21 procent inom e-handeln. Detta visar på en fortsatt tillväxt inom deras digitala försäljningskanal, vilket är en viktig del av bolagets strategi.

Bruttomarginalen Under Press

Trots tillväxten i omsättningen var lönsamheten en besvikelse, med en bruttomarginal på 53,3 procent jämfört med väntade 55,8 procent. Även om detta är en förbättring från samma kvartal föregående år, som låg på 52,2 procent, är det en minskning från fjärde kvartalet 2023 då bruttomarginalen var 56,8 procent.

Analyst Group påpekar att "Förbättringen jämfört med samma kvartal föregående år berodde främst på ökad lönsamhet inom grossistverksamheten samt minskade rabatter inom direktförsäljningen till konsument. Analyst Group bedömde att bruttomarginalen skulle utvecklas starkare under det första kvartalet och förväntade sig en mer betydande påverkan från den starka utvecklingen inom den egna e-handeln, som har en högre lönsamhetsprofil jämfört med andra försäljningskanaler".

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Positiva Signaler inom Sportutrustning

En ljuspunkt i rapporten är framstegen inom sportutrustningsområdet. Detta visar enligt Analyst Group att strategin att förändra konsumenternas uppfattning om varumärket, från ett underklädesmärke till ett sportmodemärke, har börjat bära frukt.

Vi på Börskollen ser detta som ett tecken på att Björn Borg är på rätt väg med sin långsiktiga strategi, trots vissa utmaningar med lönsamheten. Fortsatta investeringar i e-handel och sportutrustning kan vara nyckeln till framtida framgång.

Börskollen om Björn Borg

Björn Borg är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern BORG på Small Cap. Björn Borg verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 6396 st ägare hos Avanza samt 1457 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Björn Borg är verksamma inom detaljhandeln. Bolaget är en tillverkare och återförsäljare av kläder, skor, väskor, glasögon och övriga accessoarer, med fokus mot sportsegmentet. Koncernen har egen verksamhet i alla led från varumärkesutveckling till konsumentförsäljning och försäljning sker via konceptbutiker, licensierade återförsäljare. samt via E-handeln. Störst marknad återfinns inom Norden. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Björn Borg, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Björn Borg

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Björn Borg

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt