Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bloggkollen:

Bloggkollen: Veckans 10 bästa ekonomibloggar –"Embracer – En första titt…"

Under veckan som som gått har det levererats många läsvärda inlägg från våra 50+ anslutna börs- och ekonomibloggare. "Embracer – En första titt…" av Aktiekemisten intar förstaplatsen som veckans mest lästa blogginlägg – missa inte detta eller något av de många andra grymma inläggen från The Dividend Story, Kronan till Miljonen eller Frida Bratt med flera.

1. Embracer – En första titt…

När Aktiekemisten letar efter aktier brukar det primärt vara sådana som betalar fin och stigande utdelning....

Ett inlägg från Aktiekemisten som du tar del av här.

2. Oklarheterna i Castellum fick mig att sälja

Här kommer min genomgång om läget i Castellum och varför jag sålt, samt vad vi ska hålla koll på i sektorn framöver.  Det blir antagligen ingen svensk utdelningsaristokrat.

Ett inlägg från Hernhag som du tar del av här.

3. Utdelningsrekord väntas 2023

År 2022 börjar nu lida mot sitt slut och jag har börjat fundera på mål för 2023. På bloggen kommer jag sannolikt inte publicera lika många mål som jag har gjort tidigare år. För tillfället är ambitionen att endast publicera ett utdelningsmål på bloggen.  Givet portföljens nuvarande sammansättning oc...

Ett inlägg från The Dividend Story som du tar del av här.

4. Så hög blir skatten på ISK 2023

Nu vet vi vad skatten på ISK blir nästa år och med facit i hand kan vi konstatera att den mer än fördubblas. Hur bör man tänka nu?

Ett inlägg från Avanzabloggen som du tar del av här.

Antal ägare i investmentbolagen – förvånad?

5. Antal ägare i investmentbolagen – förvånad?

Jag börjar bli mer och mer övertygad om att strategin att enbart äga investmentbolag kan vara den bästa och enklaste strategin på 20 år eller liknande. När vi kikar på antalet ägare bland investmentbolagen så är det både självklart men också förvånande.

Ett inlägg från Kronan till Miljonen som du tar del av här.

6. Utdelningsinvestering är riskfylld

Har följt börsen i ungefär 1 800 dagar, nästan dagligen. Till största delen samma 10-15 bolag som jag äger men även en del andra ibland. Läste alla delårsrapporter och lyssnat på nästan alla konferenscall. Har fått även in en vana att lyssna på relevanta nyheter om börsen, investerarprofiler och hur...

Ett inlägg från Två Månadslöner som du tar del av här.

7. Ska man köpa svenska eller finska Sampo?

Nu börjar finska försäkringskoncernen Sampo att handlas även på Stockholmsbörsen. Det lär öka intresset för aktien bland svenska sparare. Men frågan om man ska välja den svenska eller finska aktien beror på vilken typ av investerare du är. Att finska Sampo parallellnoteras på Stockholmsbörsen bör ku...

Ett inlägg från Frida Bratt som du tar del av här.

8. Skatten för ISK och Kapitalförsäkringar för 2023 fastställd!

Statslåneräntan sista november 2022 är i skrivande stund fastställd till 1,94 % och det innebär en schablonbeskattning av Investeringsparkonto ISK och Kapitalförsäkring KF på 0,882 % för beskattningsåret 2023.Som synes ovan så blir det den högsta schablonbeskattningen sen den infördes i samband med ...

Ett inlägg från Stefan Thelenius som du tar del av här.

9. Robur Globalfond.. 👍

Snubblade över en intressant fond då jag var i ett annat ärende på Swedbank Roburs fondhemsida. Sökte info om en annan fond men ögonen fastnade på siffror om avkastning över tid och då årlig avkastning (CAGR).  När man läser CAGR siffror som  senaste 3 åren 22,14% eller senaste 5 åren 17,28%  eller ...

Ett inlägg från Leva drömmen som du tar del av här.

10. Föds det en supersparare en gång varje årtionde?

Att spara och investera pengar kan man väl egentligen säga handlar om tre parametrar för en lönearbetande privatsparare. Inkomsternas storlek, utgifternas storlek och avkastningen. För att få ett riktigt bra långsiktigt sparande krävs det egentligen väldigt lite. Kan du tjäna lite mer än snittet och...

Ett inlägg från Miljonär innan 30 som du tar del av här.

Det var topplistan med de mest lästa bloggarna om börsen, aktier, ekonomi och sparande för denna vecka hos oss på Börskollen. Vi vill tacka alla anslutna bloggare för att ni levererar grymt material till era läsare och hoppas att du som användare av Börskollen kanske upptäcker några nya favoriter att följa.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt