Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bloggkollen:

Bloggkollen: Veckans 10 bästa ekonomibloggar – Investerarfysikern har skrivit veckans mest lästa

Under veckan som som gått har det levererats många läsvärda inlägg från våra 50+ anslutna börs- och ekonomibloggare. "Är ISK/KF fortsatt bra vid högre ränta?" av Investerarfysikern intar förstaplatsen som veckans mest lästa blogginlägg – missa inte detta eller något av de många andra grymma inläggen från Bourse, Aktieportföljen eller Aktiekemisten med flera.

1. Är ISK/KF fortsatt bra vid högre ränta?

Skatten på ISK och KF har höjts markant de senaste åren med kraftigt ökande räntor. Utgår vi från dagens statslåneräntan på nästan 3 % skulle det innebära en schablonintäkt på 4 % och en skatt på 1,2 % för nästa år. Då blir frågan om det är fortsatt bra att investera på ISK/KF vid en …   Är ISK/KF f...

Ett inlägg från Investerarfysikern som du tar del av här.

2. Ett efterlängtat kvartal 3

Rapportperioden för kvartal 3 är alltid lite speciellt. Vi har ännu inte riktigt årets alla siffror på bordet men trots det finns det tillräckligt mycket för att åtminstone kunna ge en gissning vad bolagen exempelvis delar ut nästa år. Nu drar rapportsäsongen igång och popcornen är redo.

Ett inlägg från Kronan till Miljonen som du tar del av här.

3. Inför Handelsbankens rapport – tuffar det på?

Inför Handelsbankens rapport. Kommer allt helt enkelt att rulla på?

Ett inlägg från Bourse som du tar del av här.

4. Brf säljer husen!

Detta är en fråga vi ofta får och svaret är att då säljs föreningens fastighet till en fastighetsägare som köper den och kvar sitter medlemmarna med sina lån fast inget värde i lägenheten. De behåller dock sin lägenhet men får betala hyra till hyresvärden. En hyra (avgift) som oftast har höljts en h

Ett inlägg från Aktiepappa som du tar del av här.

Makro pressade ner aktier, AstraZeneca och Intuit i topp

5. Makro pressade ner aktier, AstraZeneca och Intuit i topp

Inför Wall Streets öppning släpptes makrosiffror som visar att detaljhandelns försäljning steg mer än väntat i september. Med köpglada konsumenter tror investerarna att FED håller räntorna höga länge. Marknadsräntorna steg och tioåringen är nu på höga 4,85%. Det här gillar…

Ett inlägg från Aktieportföljen som du tar del av här.

6. Rapportfloden står för dörren

Äntligen är det snart dags för Q3-rapporterna att börja trilla in på allvar. Jag håller för närvarande på att styra upp min bevakningslista. För tillfället är det en lista som inkluderar 30 bolag (jag följer dock fler bolag så det är lite inkonsekvent nu). Ambitionen är att läsa kvartalsrapporterna ...

Ett inlägg från The Dividend Story som du tar del av här.

7. En tanke om optioner

Nu är det snart ett år sedan Aktiekemisten började titta på det här med optioner i...

Ett inlägg från Aktiekemisten som du tar del av här.

8. Uppdatering av framtidstrendernas fondportfölj

Framtidstrendernas fondportfölj för barnsparande har jag reviderat lite grann. Två fonder åker ut och en ny har tillkommit.  Fondportföljen är mitt förslag på fondsparande till din pension eller till dina barn och barnbarn.

Ett inlägg från Hernhag som du tar del av här.

9. Volvo krossar rapporten

Volvo krossar rapporten i det tredje kvartalet.

Ett inlägg från Aktiebloggen som du tar del av här.

10. Rapportsäsongen står för dörren!

Rapportsäsongen inleddes i vanlig ordning med JP Morgan och Citi i fredags. På onsdag efter stängning...

Ett inlägg från Marketmate som du tar del av här.

Det var topplistan med de mest lästa bloggarna om börsen, aktier, ekonomi och sparande för denna vecka hos oss på Börskollen. Vi vill tacka alla anslutna bloggare för att ni levererar grymt material till era läsare och hoppas att du som användare av Börskollen kanske upptäcker några nya favoriter att följa.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien AstraZeneca

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.