Nyhet

Bloggkollen:

Bloggkollen: Veckans 10 bästa ekonomibloggar –"Så gör du för att leva på utdelningar"

Under veckan som som gått har det levererats många läsvärda inlägg från våra 50+ anslutna börs- och ekonomibloggare. "Så gör du för att leva på utdelningar" av Avanzabloggen intar förstaplatsen som veckans mest lästa blogginlägg – missa inte detta eller något av de många andra grymma inläggen från Kronan till Miljonen, Sparaklokt eller Aktiepappa med flera.

1. Så gör du för att leva på utdelningar

Vill du sluta jobba tidigare och istället låta portföljen jobba för dig? Med en smart investeringsstrategi är det faktiskt fullt möjligt. Så vad finns det för olika investeringsstrategier, och hur vet man vilken som passar en? Här får du svaren.

Ett inlägg från Avanzabloggen som du tar del av här.

2. Utdelningsjämförelse mellan Castellum och Diös

Idag ska vi titta på två populära fastighetsaktier. Den snartblivande utdelningsaristokraten Castellum som höjt utdelningen 24 år i streck och norrländske Diös Fastigheter som många också framhåller som ett fint innehav i en utdelningsportfölj, men som inte har helt lika fin historik. Vad jag kan lä...

Ett inlägg från Aktiekemisten som du tar del av här.

3. Utdelningsbolag i augusti

Råder den största utdelningstorkan i augusti? Ja, för somliga är det säkert så. Jag har i alla fall hittat några bolag som delar ut i augusti och som under åren givit mig en hygglig utdelningstillväxt.

Ett inlägg från Kronan till Miljonen som du tar del av här.

4. Recension: Tillgångarna som gör dig rik

Ett trevligt och nyttigt nöje i solstolen är att läsa finansböcker och jag har ett gäng olästa att beta av. En bok som legat i högen en längre tid men som jag nu kände att det var dags att läsa är:Tillgångarna som gör dig rik - Marcus HernhagFinns det alternativ till aktier i ett långsiktigt sparand...

Ett inlägg från Stefan Thelenius som du tar del av här.

Sålt lite Telia och Köpt Investor

5. Sålt lite Telia och Köpt Investor

Sålt Telia och Köpt Investor idag. Nu ser fördelningen ut enligt nedan. Kommer nog fortsätta att sälja Telia och Tele2. Vill få upp andelen Investor till 15% av portföljen.

Ett inlägg från Sparaklokt som du tar del av här.

6. Aktieportfölj som slår börsen

Min favoritinlägg på bloggen är alltid månadens sammanfattning. Jag går igenom portföljen, utvecklingen, vad jag köpt och tankar kring börsen. Det som ni tyckte mest om att läsa i juli var om varför Castellum är bättre bolag än SBB. Inte konstigt när det finns över 200 000 aktieägare som har sett si...

Ett inlägg från Två Månadslöner som du tar del av här.

7. Ungdomar - låt er inte luras!

Var uppmärksamma och smarta!  Igår såg vi en dokumentär som handlade om något som TV4/C more hade döpt till Operation Casino. Historien handlar kortfattat om ett gäng grovt kriminella som "lurar" ungdomar att lämna ifrån sig sin bank-ID så de kriminella kan ta lån i deras namn. Sen ska ungdomarna an...

Ett inlägg från Aktiepappa som du tar del av här.

8. Ännu ett bolag med ensiffrigt P/E-tal och god direktavkastning

Det är många bolag som har kommit ner ordentligt i år. I dagens inlägg spanar jag in ett av dessa bolag jag finner lågt värderat idag.  För ett tag sedan publicerade NCC sin rapport för Q2 2022. Nedan är en summering av rapporten samt mina tankar. Inget av det som skrivs ska ses som någon form av re...

Ett inlägg från The Dividend Story som du tar del av här.

9. Börspanelen 17 – Är faran över?

Hör Börspanelens reflexioner efter halvårsrapporterna 2022. Det har varit flera stora kursrörelser denna gång. Vi går igenom om börsen bottnat eller när den i så fall gör det, plus att vi gissar hur börsen ska gå under 2023.

Ett inlägg från Hernhag som du tar del av här.

10. Elbil och solceller

För några veckor sedan skrev jag om inflationen och tanken på att det skulle kunna vara aktuellt och ta en kostnad här och nu som minskar de löpande månadskostnaderna framöver. En kalkyl som är gränsfall att gå ihop i en tid av låg inflation skulle bli mer lönsam om inflationen fortsätter stiga, eft...

Ett inlägg från Miljonär innan 30 som du tar del av här.

Det var topplistan med de mest lästa bloggarna om börsen, aktier, ekonomi och sparande för denna vecka hos oss på Börskollen. Vi vill tacka alla anslutna bloggare för att ni levererar grymt material till era läsare och hoppas att du som användare av Börskollen kanske upptäcker några nya favoriter att följa.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt